Ikke alle skoledager er så annerledes som den som Fotolinja hadde siste dag før påskeferien. Vi fikk nemlig besøk fra Informasjonskontoret for Folkehøgskolene, som ville lage film om oss og om livet på en fotolinje. Vi fikk jammen kjørt oss, men du verden så artig det var!

Vi begynte dagen med at elevene ble filmet mens de hang opp de nye collagene som de har laget for å friske opp klasserommet.

Vi fikk besøk av «filmcrewet», Astrid Fuhr og Kristian Paulsen kl 9.30 og fra da av var det bånn gass for hele gjengen. Kristian filmet mens Astrid holdt styr på intervjuene. Vi hadde fotoshoot i studio, påskeegg og iskaffe i skogen, bildegjennomgang OG de filmet i mørkerommet vårt. De filmet også det sosiale livet og hvordan elevene på fotolinja samarbeider. Phew!
God stemning da Torkild ble intervjuet i fotostudioet mens modellene ordna sminken.

Intervju
De av elevene som ønsket å bli intervjuet til filmen ble med på det. Og de gjorde en veldig god figur. Det er bare imponerende. Ikke alltid lett å skulle være naturlig og svare på spørsmål sånn på hælen og med kamera rettet mot seg, men elevene naila det! Kudos.
Det var et fyrverkeri å være i fotostudio i dag. Herlig energi og fabelaktig driv!

Ellevill energi
Nå er det jo ikke slik at det nødvendigvis alltid er fashion vi gjør i studio, men når det skulle filmes for å vise hvordan livet er på Fotolinja, så må man jo trøkke til. Så vi kjørte på med dragsminke, confetti og ellevill energi. Dina og Lilli ga jernet som supermodeller og løftet hele seansen til taket. I tillegg fikk de god hjelp av begge Siljene, og med Margit som fotograf, kunne det jo ikke gå galt. Helt episk!
WOW! Det er ingen tvil om at Margit Iselin Schrader Haugland er en fantastisk fotograf. Vi bøyer oss i hjertene!

Sluttproduktet
Det endelige resultatet ble intet mindre enn FLAWLESS! Applaus til både modellene og fotografen som virkelig ga jernet. Dette står det respekt av!
Det ble påskeegg (og kinderegg) og iskaffe til alle på tur i dag. Litt foto, men veldig kos. Filmfotografen hadde nok ikke mange pauser i dag.

Vi gikk en tur i skogen og hørte skogens ro
Etter lunsj hadde vi Astrid og Kristian med oss en liten tur i skogen. Der fikk elevene påskeegg og iskaffe, og vi tok litt analoge bilder. Dette var bare en liten avslutning før ferien, og det var utrolig koselig. Elevene lo, filmcrewet filmet og JT delte ut påskeeggene og vi hadde det fint sammen.
Silje koser seg med å fotografere analogt.

Mørkerommet is King
Da vi kom tilbake til skolen ble det filmet i mørkerommet og vi hadde bildegjennomgang på analoge bildene som elevene har tatt de siste ukene «the Spoonberg life». Etterpå ble elevene filmet mens de slappet av i biblioteket.  Det ble med andre ord ikke mye dødtid på filmfronten for fotogjengen denne dagen.
Vi printet forresten også ut en del bilder av Harry Styles som ble hengt opp på veldig rare steder i og utenfor fotorommet. Veldig random og supergøy.
De analoge bildene henger til tørk før vi skal ha gjennomgang og bildediskusjon.

Det er så deilig når man har hatt en dag der man tenker at man ikke kunne hatt det bedre. Både Astrid og Kristian fikk oss til å slappe av og yte vårt beste. Takk for denne dagen! Det var helt magisk!
Til slutt var det Margit som ble intervjuet. Her sitter hun foran sitt «Karantenekunst»-prosjekt.

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram