Etter et døgn på reisefot har Sportsjournalistikk og idrett endelig kommet frem til Zambia. Vi reiste rett fra flyplassen til fotballbanen i Kalingalinga for å leke og spille fotball.

Et døgn på reise er ganske slitsomt, men med godt mot og mye å se frem til har hele turen gått veldig fint.

En mellomlanding i Etiopia, og vi er snart klare for siste etappe mot Lusaka.
Mange timer på fly, men her er det både mat og filmer tilgjengelig.

Vi reiste rett fra flyplassen til hotellet i Lusaka der vi skal bo første delen av oppholdet. Her sjekket vi inn og gikk rett bort til nærområdets fotballbane i Kalingalinga. Det tok ikke mange minutter før elevene var i gang med å spille fotball sammen med flere av lagene som hadde trening samtidig. Stor stas for både norske og Zambiske barn og unge.

Vi hadde følge av flere flotte peer-leadere (fotballtrenere for fotballag i ulike aldersgrupper). Disse viste oss rundt, oversatt ved litt språkutfordringer og var med å satte i gang leker denne dagen.

Skjebergelevene var på ballen med en gang og var med på både deres lek, og dro i gang «haien kommer». Det var ikke så nøye med reglene, men det var skikkelig spennende når haien skulle komme!

Vi synes vi har hatt en pangstart på oppholdet. Elevene har tatt utfordringene på strak arm og vi har blitt tatt veldig godt i mot. Det er spesielt og flott å se blandingen av idrettsglede, deltakelsen og engasjementet rundt spillet og leken.

Vi ser frem til fine og lærerike dager her i Lusaka, der vi skal blant annet besøke skoler i Kalingalinga og Bauleni. Her skal vi leke og ha fotballtreninger. Vi skal være med å arrangere fotballturnering for 35 lag og vi skal besøke skolen Skjeberg Folkehøyskole har vært med å bygge. Elevene skal få se hva pengene fra Zambialøpet og flaskepanten gjennom skoleåret går til.