Hva gjør elevene på Skjeberg folkehøyskole på kveldene? Noen av elevene gjør sikkert ingenting, men noen strikker. Mest strikker de skjerf, men de har det også veldig hyggelig sammen. Det må da være minst to fluer i ett smekk, ikke sant?
Hygge og omtanke
Noe vi liker å holde på med hos oss er å ha det hyggelig sammen. Vi prioriterer det. Finner måter som gjør samvær både naturlig og en hyggelig integrert del av skoleåret vårt. Derfor har vi valgfag som strikking på kveldstid. Det er liksom ekstra trivelig med garn og pinner da. Det er forøvrig ikke alle som kun strikker til seg selv. Noen av elevene strikker også skjerf til Bymisjonens skjerfaksjon.

Karianne strikker skjerf med stor iver

Gode venner
Vi slapper av sammen, lar skravla gå og ler masse. Det er ikke alltid vi er så veldig fornuftige i alt vi sier her, men det får så være når man har det hyggelig sammen med gode venner.
Hedda og Siri strikker glattstrikk med godt humør

Kos og hjertevarme
Nå bør det kanskje sies at det ikke er alle skjerfene vi strikker som er helt perfekte. Men det er fullstendig uviktig. Vi er mer opptatt av at de skal være hjemmelagde, varme og laget med mye hjertevarme.
 
Salar tester ut hvor flatt man kan ligge og fortsatt klare å strikke skjerf

Det som er viktig i disse timene er at vi har det hyggelig, skrur ned tempoet og gjør noe helt annet med hendene enn å taste og snappe. Så håper vi at vi blir ferdige med skjerfene før vinteren virkelig strammer grepet. Enn så lenge er det heldigvis en mild og god høst her på Skjeberg folkehøyskole.
På Celine’s oppfordring kjøpte vi inn garn og pinner til bymisjonens skjerfaksjon.

Vi møtes, vi strikker, syr, diskuterer og ler. Og plutselig så er det kveldsmat. Tiden flyr nemlig veldig fort i så godt selskap. Vi sees om en uke, folkens! Om dere da ikke trenger mer garn i mellomtiden.