Fotolinja har jobbet særdeles konsentrert i godt og vel en måned. Vi har ikke falt for fristelsen å gjøre det lettvint. Det har vært en både krevende og givende prosess som har gitt fabelaktige resultater.
To oppgaver. Tilsynelatende motsatte men samtidig veldig like. Minimalisme og maksimalisme. Uten den ene får vi liksom ikke helt den andre. En vakker dikotomi.
Man henter inspirasjonen fra samme sted, men går ulike veier til målet. I den ene oppgaven jobber man mest med å rendyrke formen, linjene og det subtile. Man tar bort alt det man ikke trenger i bildet. Skreller bort overtydelighet og staffasje. Man lar det stå nesten ribbet tilbake.
I den andre skal dette snus på hodet og inn i fantasiens, drømmene og eventyrenes verden. Vi lar fantasien ta oss med dit vi ikke kan gå uten teknologiske hjelpemidler. Photoshop åpner nye verdener for både fantasi og lekenhet i arbeidene våre.
Den ene delen muliggjør den andre.
Likevel står fotografiet fremdeles i fokus. Dette er fotografiets verden i 2017. Det er enkelt, det er komplisert og det er vakkert. Det er Maksimal Minimal. Utstillingen henger i to uker fra fredag 27. Januar kl 13.
Høytidelig åpning ved leder i Opplæringskomitéen Elin Tvete.

Parallelt med utstillingen i Fredrikstad Kino har fotolinja gjort et fellesprosjekt som vi stiller ut på Skjeberg Folkehøyskole, i forbindelse med Vennehelgen, som heter Respekt. Her har vi fotografert alle våre medelever, om enn på en noe annerledes måte enn både de og vi er vant til.
Bildene er fra opphengingen av utstillingen. (Før vi gikk for å spise pizza…)
Flere bilder kommer på Instagram, så ikke glem å følge oss!