Etter to år med lockdown  er det endelig klart – i år blir det utenlandstur på oss.
Allerede førstkommende mandag reiser elevene på
musikkproduksjon til Berlin.

Sykkeltur

Tradisjonen tro skal vi ut på sykkeltur, og vi besøker alle de kjente stedene byen kan fremvise. På bildet under ser du Marita, tidligere musikkelev hos oss, ved Brandenburger Tor.

Sykkelturen varer i nesten 4 timer og vi besøker Potsdamer Platz, Tv-tårnet på Alexanderplatz, Holocaust-minnesmerket, Bebelplatz, Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Riksdagsbygningen, berømte Checkpoint Charlie og mot slutten besøker vi stedet der hvor bunkeren til Hitler lå.

På turen har vi med en utrolig dyktig guide, som forteller oss historiene til alle disse betydningsfulle stedene.

 

Herlig atmosfære

Berlin er en by full av liv og den har en helt spesiell atmosfære. Denne herlige og pulserende metropolen er et eldorado for kunst-, arkitektur- og ikke minst musikkinteresserte.

EAST SIDE GALLERY

Mange elever ønsker å oppleve restene av det gamle DDR. Vi stikker innom Trabant museumet og sist men ikke minst besøker vi ‘verdens største utendørs kunstgalleri’ – East Side Gallery. Her finner du den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. På østsiden av den 1,3 km lange muren fikk kunstnere fra hele verden uttrykke seg fritt i 1990 og senere i 2000. Galleriet består av 105 bilder.

Kanskje det mest kjente er det du ser under – The Kiss – det berømte brødrekysset mellom den sovjetiske statsleder Bresjnev og DDR-lederen Erich Honecker i 1979.

Fortsatt ikke gjenåpnet

Tyskland har fortsatt endel restriksjoner rundt Covid. Full gjenåpning skjer trolig i begynnelsen av april.

Østerrike

Etter 5 dager i Berlin reiser vi videre med tog til Østerrike og Salzburg. Salzburg står på Unescos verdensarvliste og er en av Europas flotteste middelalderbyer. Dette er Wolfgang Amadeus Mozarts fødeby og lørdag kveld skal vi konsert oppe på den flotte festningen Hohensalburg

Under oppholdet i Salzburg besøker vi også Red Bull MuseetHangar 7 – som ligger like utenfor sentrum

München

Turen avsluttes med 2 dager i München. Her skal vi besøke bl a Olympiaparken og BMW-museet. Turen byr på mange muligheter til å dypdykke i kulinariske retter som Curry-Wurst, Wienerschnitzel, Käsespätzle, Apfelstrudel, Sachertorte og ikke minst SchweinsHaxe – svineknoke – det vi kaller ordentlig tysk sikringskost!

Forhåpentligvis blir det mer enn en apfelstrudel på turen

 

Følg med på bloggen og Facebook fremover. Her kommer vi til å legge ut historier og bilder fra studieturen til Tyskland og Østerrike!