SPORTelev Ingunn Gotland Øvergaard ønsket alle velkommen før hun ga ordet videre til Dagfinn Enerly. Helt til slutt fikk Enerly overrakt Skjeberg Folkehøyskole sin fortjenestemedalje av leder for fotoutstillingskomiteen, SPORTelev Andreas Kristoffer Berge. De fleste utstillinger åpnes med at noen klipper av en snor, men det var ikke tilfelle i dagens åpning.

– Jeg er imponert over hva dere har fått til. Jeg synes det er fint at dere bryr dere om andre som har det vanskelig. Dere har lært dem mye, men jeg tror også dere har lært en del av dem dere har møtt, blant annet å sette pris på de små ting, sa Enerly, før han på utradisjonelt vis kjørte rullestolen sin frem og igjennom det røde båndet og erklærte dermed utstillingen for åpnet.

Beste bilde
Dagfinn Enerly hadde bestemt seg for å plukke ut det bildet han likte best. Bildet som fanget oppmerksomheten hans var en liten gutt som sitter oppå skuldrene til en kamerat. Fotograf for bildet er Kristine Krane som mottok et Enerly-armbånd som Fredrikstad Fotballklubb har laget etter Enerlys ulykke. Det var ikke bare Kristine sitt bilde som fikk en bemerkelse av Enerly, men også Ellen Schwencke sitt bilde av en liten jente som nettopp har fått en kladdebok og en penn, fikk skryt av Enerly.