Et år på Skjeberg Folkehøyskole. Elevene valgte Fotolinja og de valgte å følge en interesse i ett år. Noen skal bli fotografer, mens flere av fotoelevene skal en annen vei. Det er denne blandingen som gjør at et år på Fotolinja er så bra.

Niklas jobber i studio

Fotoskoler
Dette året kom alle fotoelevene som søkte seg videre på fotoskoler, inn der de ønsket. For disse elevene har årets store mål vært søknaden inn til dette. Det har blitt lagt til rette mot denne søknaden og vi har satt målene i forhold til dette. Da er det selvsagt ekstra kult når dette arbeidet bærer frukter. Det blir morsomt å følge disse videre inn i fotograflivets mange muligheter.
Pale (Foto: Livø Moen Eikeland)

Hva skal alle de andre bli da?
Elevene som ikke skal bli fotografer skal bli så mye forskjellig at det nesten er litt morsomt. Gjengen rommer blant annet en som skal bli politi, en som skal studere historie, en som skal bli stylist og en interiørarkitekt. Variasjon er livets krydder.
Yrende liv når Fotolinja har utstilling

Hemmeligheter
Ikke alle som velger et år på Fotolinja ønsker å bli fotografer. Mange kommer til oss for å lære mer om det som allerede er en interesse og hobby. Hvordan man bruker de forskjellige kamerainnstillingene? Hva man må gjøre for å få blurry bakgrunn? Hvordan man tar bilder i studio? Hvordan man redigerer et bilde i Photoshop? Alle disse små og store hemmelighetene vi arbeider med på fagfeltet.
Gruppebilde av Fotolinja i New York

Sosialt og faglig
Det som gjør denne blandingen av elever så spennende er at alle kommer til bordet med noe. Noen brenner aller mest for faget, mens andre brenner mer for samarbeidet og det sosiale. Vi skal jo ikke bare lære foto, vi skal også ha det hyggelig sammen. Noen har mer talent for kamerateknikk, redigering eller lys, og kan derfor vise de andre noen triks. Vi får det ikke alltid slik vi vil, men ingen skal si vi ikke prøvde!
Fotolinja i New York

Levende vekselvirkning
For her ligger nøkkelen til et godt folkehøyskoleår: Vi hjelper hverandre. Vi får og vi gir. Vi samarbeider og bidrar. Vi drar lasset når vi kan, og lar andre dra når de kan. Lærere hjelper elevene, elevene hjelper lærere. Slik får vi den fantastiske levende vekselvirkningen vi snakker så varmt om på Skjeberg Folkehøyskole.
Fotolinja har også egen Instagram og Facebookside.