Rasmus har gått på Filmproduksjon og forteller at hans år på Skjeberg var et fantastisk avbrekk mellom videregående og høyere utdanning.

«Siden jeg er interessert i film og redigering, var filmproduksjon midt i blinken for meg. Der fikk vi tilgang til alt nødvendig utstyr og redigeringsprogram, og fikk frie tøyler til å lage hva nå enn vi ville» forteller Rasmus.

Utenfor prosjekter man får av lærer, ønsker vi at elevene jobber med noe de selv ønsker. Rasmus sier at «vi lagde ofte egne kortfilmer på kveldene der vi fikk være så kreative og teite som overhodet mulig. Et høydepunkt fra filmproduksjon var det omfattende prosjektet å lage en julekalender. Produktet ble 24 korte episoder i serien «Juletissens vrede».
Tverrfaglighet 
Vi heier på at linjene jobber på tvers. Rasmus og en gjeng opprettet band som spiller sammen enda. «Jeg lagde sammen med Aadne, Fredrik og Jonas fra filmproduksjon, og Stian fra musikkproduksjon et band som heter Unisex. Vi spilte live flere ganger i løpet av skoleåret, også på en åpen scene i Oslo. Sommeren 2021 samlet bandet seg i Lillestrøm og spilte inn sin debutplate, «Unholy Moly», som er ute på streaming og CD nå» forteller han.

Venner for livet 
Rarmus har fremdeles god kontakt med flere av de han gikk på linje sammen med.
«Om man ønsker seg minner for livet og venner fra hele landet, så er folkehøyskole noe av det mindre dumme man kan velge. Når man bor sammen med totalt fremmede et helt ukjent sted, tar det ikke lang tid før man finner folk med lik humor og engasjement, og sammen kan man jobbe med å bygge hverandre opp i det faglige og det sosiale» deler Rasmus.

Ikke nøl 
Et soleklart råd fra Rasmus for å få så mye ut av året på folkehøyskole som mulig, er å ikke nøle. Videre sier han at «hvis man har en artig idé, er det en selv som må ta initiativet for å skape filmen, låta, eller hva det skulle være. Og få med folk! Tverrfaglig samarbeid er noe av det mest gøyale og spennende vi gjorde.»
Videre studier 
Slike muligheter for fri fantasi har man få andre steder enn på folkehøyskole. Nå studerer jeg geologi i Sogndal og går mitt andre bachelor-år. Det er totalt forskjellig fra filmproduksjon, og jeg er veldig glad for at jeg gjorde noe helt annerledes et år.