Uansett hvilket fagfelt man skal velge på Skjeberg Folkehøyskole er det en fellesnevner som man ikke kommer utenom: man skal være tro mot seg selv. Er man det, er man også tro mot andre. En annen ting vi er særlig opptatt av er den indre flammen. Den vet man ikke alltid hva er i begynnelsen av skoleåret, men i løpet av 33 uker skal vi samarbeide om å gi denne gode kår. Sammen gir dette et strålende fundament for et spennende og godt skoleår.
Da Fotolinja var i New York var det noen elever som hadde noe helt bestemt på ønskelista: De ville til dyrehagen i Bronx for å fotografere dyrene der. De fotograferte det poetiske og det politiske på samme tid, uten fokuset på at dette er dyr i fangenskap.

Bilder fra Bronx Zoo i New York (foto: Morten Malo og Niklas Nettum Munthe-Kaas)

Politisk Korrekt
Man kan si hva man vil om dyr i fangenskap, men at disse dyrene blir tatt godt vare på er det ingen tvil om. Det ser man på bildene. Men det er klart man har lett for å reagere på at dyr holdes i fangenskap i en verden der alt skal være politisk korrekt, men ikke alt vi gjør her i verden kan, eller skal, styres av prinsipper. Vi må snakke sammen. Det gjør vi hos oss på Skjeberg Folkehøyskole.
Kreativitet, samarbeid og utfoldelse er viktig

Den gode samtalen
På Skjeberg Folkehøyskole skal vi ha plass til alle. Ikke bare det politisk korrekte altså. Vi ønsker å bli utfordret og satt på prøve på en god måte, og vi ønsker å utfordre deg som er elev hos oss. Vi ønsker oss hele mennesket som elev på Skjeberg Folkehøyskole. Da kan vi få til den gode samtalen sammen. Den som åpner oss for noe nytt, både for elevene og absolutt for alle oss som jobber på skolen. Det du brenner for er viktig for oss.
Samarbeid må til enten man skal gjøre en konsert, filmredigering eller radiointervju.

Tilstedeværelse
Som elev kommer du for å få utbytte av skoleåret. Gjennom tilstedeværelse får du mer enn du hadde regnet med når du deltar og gir av deg selv, tar sjanser og er åpen for å ta imot. Alt kan skje når vi tør gå litt utenfor komfortsonen, undersøke noe vi ikke visste om fra før og la den indre flammen brenne litt ekstra. Kanskje ta den flammen i en retning du ikke ante noe om på forhånd.
Fotografer og sportselever i fri dressur

Denne indre flammen er den som får deg til kjenne etter på hva du egentlig brenner for, hva som motiverer deg og får deg til å gjøre gode valg for både deg selv og gruppa. Enten du skal gå på Sport, Musikk, Film, Foto, Grafisk Design eller Radio. Vi gleder oss til du kommer og setter ditt preg på skoleåret.
Skjeberg Folkehøyskole’s Instagram finner du her!