Det er spennende å se hvordan en bok blir laget fra man får oppdraget og til boken står i butikkhyllene. Et godt bok-cover bør si noe om innholdet i boken, og det skal være en spenning mellom typografi og foto/illustrasjon. Coveret skal fange leserens oppmerksomhet i løpet av sekunder.

Årets vakreste bøker
Cecilie vant sølv under den årlige markeringen av «Årets vakreste bøker» som fjorårets Graf elever besøkte. Hun viste oss noen av sine favoritt- bokomslag, og fortalte om hvordan det er å jobbe freelance og som designer i Cappelen forlag. Elevene fikk gode praktiske råd og kunstnerisk inspirasjon fra både Cecilie og Catrine.

Moodboard
Graf elevene viste frem sine idé skisser og fikk veiledning og et lite puff videre av to dyktige gjestelærere. Det er lurt å lære seg en metode for å visualisere og kommunisere sine idéer, slik at man kommer i dialog med den man skal lage et design for.

Videre arbeid
Det er snart tid for fotografering og utforming av illustrative elementer for årboken 07/08. Resten av skolen skal snarlig få informasjon om arbeidet og layout. Dette er elevenes minnebok og en viktig oppgave for alle Graf elevene.