Jacoby åpnet med den lystige visa «Noen og ingen» fra det nye albumet «Puslespill», som fikk fram et smil hos tilhørerne. Denne visen satte standarden for det som skulle vise seg å bli en visestund fylt med en rekke godbiter. Tekstene var varierte og lett for publikum å relatere seg til, siden de handler om forskjellige aspekter ved livet og situasjonene mange av tilhørerne selv har vært igjennom. Kjærlighetsballaden Puslespill og Bestefar ga en god følelse som boret seg rett inn i hjertet, mens Alle kommer hjemmefra, som handler om barn som ikke har det så lett, ble for noen så tøff at de måtte gå ut av salen for å samle seg igjen.

Etter den kanskje litt for tøffe viselåta, serverte han kveldens høydepunkt som var kåseriet Alternativ behandling. Under denne opplesningen var det ikke langt mellom latterbrølene.

Louis Jacoby er ikke bare en dyktig visesanger, men viste også en helt spesiell evne til å kommunisere med publikum. Hver låt ble presentert med en historie han hadde på lager. Og selv om han hadde sitt gjennombrudd på 70-tallet, er han slett ikke utgått på dato.

Klar for tredje sesong med Musikkbrunsj
For tredje sesong på rad er det igjen klart for Musikkbrunsj i Sarpsborg. Arrangementet foregår på Epa kultursenter midt i Sarpsborgs gågate. Noen tirsdager fremover fra og med 16. september vil det blir holdt konserter av forskjellige musikere. Gamle og unge kan også få en kopp kaffe med litt mat ved siden av, mens de nyter musikken. Arrangementet får støtte av Den Kulturelle Spaserstokken og har tidligere vært veldig populært blant de eldre.

-Alt fra 70 til 100 mennesker har dukket opp på konsertene, forteller Kamilla Tangen som har ansvaret for arrangementet. -Vi gleder oss til å starte opp igjen med suksessen, fortsetter hun.

-Først ut er den plateaktuelle visesangeren Louis Jacoby som skal spille både nye og gamle viser kl 1200 på Café Epa 16. september.

Med inspirasjon fra skjærgården.
Jacoby er en kjent visesanger her i Norge, og started allerede med visebølge på 70-tallet.

-Hva var det som fikk deg til å begynne som visasanger?

-Det var folkemusikken i USA og familien som presset meg inn i bransjen. Faren min var musikalsk av natur, noe som gjorde at jeg også ble musikalsk. Når jeg kom hjem, bestemte jeg meg for å studere til lærer, sier Jacoby.

-Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å forsette med musikken selv om du var blitt lærer?

-Jeg var veldig preget av visemiljøet, og på 70-tallet var det visebølge her i lanbdet. Jeg vant jo også en ølvisekonkurranse, og ut i fra det var det bare å forsette, sier den stolte visesangeren som også vant Prøysenprisen i 1992.

-Det var veldig morro og veldig oppmuntrende, og det førte til at jeg sluttet som lærer og valgte å satse fullt ut på musikken.
Jacoby har ingen planer om å gi seg nå.

-Dette er et yrke jeg kan holde på med livet ut. Men det kan hende at jeg trekker med fra syngingen siden jeg liker bedre å skrive tekster med inspirasjon fra skjærgården i vestfold, avslutter Jacoby med et lite smil og hinter til sin nye plate «puslespill» som kommer ut 6. Oktober i år.