Paris – City of Light

For første gang reiser musikkelevene til Paris – eller City of Light som den også kalles. Vi ankom søndag og har allerede syklet byen rundt, fått omvisning av en norsk-amerikaner med 40 års fartstid her og i går ble vi filleristet langt inn i sjela på konsert med Roy Hargrove Quintet. Her kan du lese hva denne byen har gitt oss så langt!

Mandag – omvisning og konsert

Vi bor sentralt – rett ved jernbanestasjonen Gar de l’est – hvor dagen starter med en Metro nedover i byen. Mandag møtte vi norskamerikaneren Peter Knudson – som har bodd i byen i 40 år. Lokalkjent og med masse kunnskap, fortalte han historie etter historie etterhvert som vi beveget oss gjennom millionbyen.

Vi startet ved Place St. Michel – i magiske Latinerkvarteret. Her så vi også de romerske badene og deretter gikk vi innom den fantastiske Notre Dame katedralen. Dessverre kom vi ikke opp til toppen denne gang, men atmosfæren inne i kirken er magisk. Se bilder under –


Turen gjennom byen gikk med Metro opp til Montmartre og kunstnerdistriktet. Her oppe ligger den vakre basilikaen Sacré-Cœur. Den ligger på det høyeste platået i Paris og det er en fantastisk utsikt utover byen herfra som du kan se i timelapsen under.

Magisk konsert

Dagen ble avsluttet med en helt fantastisk konsert på klubben New Morning med Roy Hargrove Quintet. Sammen med 450 andre fikk vi en real musikalsk filleristing. «Kanskje det aller beste jeg har hørt noen gang» uttalte musikklærer Jon Thorstensen. Men kveldens beste utsagn kom fra andreårselev Alf Inge Bjerketvedt – «Jeg dropper å ta lappen i år. Tror jeg kjøper meg kontrabass i stedet!

 

Tirsdag

Tirsdag var vi på guidet sykkeltur gjennom Paris. På forhånd var vi musikklærerne svært skeptiske, men vi kom igjennom uten problemer overhodet. Vi syklet langs Seinens bredder og fikk se mange av Paris’ mest kjente steder. Alt sammen i deilig vårvær med 17 grader i luften.

I dag – onsdag – går turen videre til Frankfurt og Musikmesse med tog fra Gare de l’est klokken 13:00. Livet er herlig 🙂
Her kan du se flere bilder fra turen.