Januar er en spennende måned på Fotolinja. Ikke bare jobber vi med analogt foto og mørkerom for tiden, men vi har også utstilling i foajeen i Fredrikstad Kino. Her samler vi de beste bildene så langt og oppsummerer på denne måten hvor langt vi har kommet siden vi begynte på reisen vår i høst.

Veldig gøy at hele skolen kom på utstillingsåpningen vår i Fredrikstad kino

Variasjon er livets krydder
Årets kull på Foto har kommet langt siden oppstarten. Vi har jobbet med nesten alle mulige sjangere og har derfor også fått en veldig variert og spennende utstilling. Her er alt fra konsert, natur, portrett, fashion, streetphoto og kunstfoto. Det er en fantastisk fin blanding som gjør oss stolte. For hver elev oppfordres til å velge det beste av det beste, det vi synes har blitt de absolutte høydepunktene så langt.
Andreas valgte å stille ut konsertbilder på utstillingen. Det er et godt valg synes vi!

Det føles godt å ha kommet hit vi er nå. Vi har samlet noen tråder og valgt ut bildene. Vi har printet bildene så store som vi aldri har sett bildene våre før. Det er en sterk og fin opplevelse for elevene på Foto å se bildene sine som en meter store mesterverk. Og det føles godt å ha fått det til. Vi har vært gode. Ekstra hyggelig var det at vi hadde utstillingsåpningen i fellesfagtiden, slik at hele skolen kunne komme og se. Det var veldig stas for oss. Fellesopplevelser som dette gjør oss alle godt.
Iselin valgte de to mest ulike bildene sine til utstillingen. Veldig kult og bra!

Enestående kunstnerisk kvalitet
I år er den kunstneriske kvaliteten særlig høy. Det er gode fotografier med spennende historier og rom for egne tolkninger. Noen bilder vekker oss til live og gir grobunn for personlige tolkninger og opplevelser. Andre bilder viser oss et innblikk i en verden vi kanskje ikke kjenner så godt til fra før. Det er bilder med følsom tilstedeværelse og det er bilder som skildrer fantastiske øyeblikk som vi kan bære med oss videre takket være flinke fotografer. Noen bilder dukker ned i det mikroskopiske mens andre åpner himmelen for oss. Det er en strålende samling bilder og en strålende samling elever.
Lars har et fantastisk øye for gode fotografier i alle sjangere, men valgte å stille ut to fabelaktige streetphoto.

Det føles så fint å ha kommet i mål med årets vakreste eventyr. Nå kommer fortsettelsen, og den virker både lovende og spennende. Nå skal vi gjøre oss klar til ny Oslotur og planlegge streetphototur til Gøteborg. Så følg med, her kommer det mer spennende lesestoff, og ikke minst kule bilder.
Eirunn foran sine to bilder. Vi er sykt stolte over hva denne jenta får til!

Se flere bilder på Instagram eller les mer om Fotolinja HER!