Smittetallene er heldigvis kraftig på vei ned i hele landet,  også i distriktet rundt Skjeberg Folkehøyskole. Sarpsborg er faktisk nå den første kommunen som er «fullvaksnert», det vil si at alle som skal ha vaksinen har fått denne. Vi har siden midten av mai ligget på omtrent null smittede i Sarpsborg, og regner med at dette nå er under god kontroll, også med stadig økende vaksinering andre steder i landet.
Folkehøgskolene har strenge tiltak og reguleringer som er tilpasset skoledriften vår i samråd med lokale helsemyndigheter. Dette gjelder også Covid-19, helse og sikkerhet først! Innenfor rammene som storsamfunnet setter for oss, finner vi rom for både undervisning, hyggelige måltider, sosiale tiltak, turer og fellesopplevelser. Og kanskje er det grunnen til at folkehøgskolene høsten 2020 igjen scoret høyest av samtlige skoleslag på trivsel og utbytte i skoleundersøkelsen.

Konserter: Vår strålende MUSIKK-linje har bidratt med flotte konserter. Her ruller de ut gamle klassikere fra Beatles eller Pink Floyd, eller egenprodusert musikk for band, hip-hop eller elektronisk. 

Under pandemien i vinter kjørte vi et system der elevene måtte forholde seg til egne retningslinjer fra 14 dager før de begynner på skolen, samt at vi er veldig strenge på avstander, personlig smittevern, regulerte måltider og fellessamlinger de første 10 dagene etter skolestart. Når disse rutinene er fulgt og vi anser skolen som trygg og fri fra Covid-19 får vi en mer «normalisert» hverdag der vi kan opptre sammen slik vi gjerne vil på en folkehøgskole.
Tett på: Etter noen uker på skolen er linja di blitt til en «kohoort» der en kan opptre som en egen husstand. Her er det noen elever fra MEDIA-linja som er på gang med sin fotoshoot…

Skulle noen kjenne på sykdom eller symptomer har vi egne rutiner for karantenerom og isolasjon, og vi organiserer testing fortløpende for den aktuelle eleven. Ledelsen ved skolen har ukentlige møter med kommuneoverlegen for gjensidig oppdatering på situasjonen. Opplegg som ikke er trygge å gjennomføre blir kansellert.
Spisesalen er er viktig sted på skolen, både for måltider, fellesfag og fritid. Her treffer du alltid folk å mingle med.

Folkehøgskolene er i denne utfordrende pandemitiden rigget for å legge til rette både for fag og sosial trygghet. Her er en liten smakebit på hva elevene på Skjeberg Folkehøyskole har gjort sammen siden skolestart i høst….
Linjetur: Alle linjene har sin egen tur på høsten. Her er en gruppe klar for padle og fisketur på Isesjøen –  en av de mange innsjøene i Østfold.

Rafting i Sjoa: Her er Skjeberg-elevene på full fart ned Sjoa under en av dagene på høstturen. Spennende, vått og morsomt kan vi oppsummere med!

Høstfjellet: Pga Covid-19 skippa vi høstferien, men dro heller sammen på en fantastisk høsttur til vakre Gjendesheim. Mange valgte å ta utfordringen med å gå Besseggen den andre dagen!

 
Fotoshoot: Kostymefest, Halloweeen eller Bad-Taste-Party? Moro er det og fine bilder blir det i studio…

Prestisjekamp: Linja Sportsjournalistikk og idrett har fotball som hovedidrett, og de har så langt spilt 3 kamper mot lokale lag og skoler! Her mot Jeløy Folkehøgskole, som vi heller ikke vant…

TV-innsamling: Skjeberg Folkehøyskole er hvert år med på TV-aksjonen, som i år het «Et hav av muligheter». Våre elever bidro strekt til et meget godt resultat!

 
Radiosending: Våre nye MEDIA-elever holdt en strålende radiosending under årets TV-aksjon som i år gikk digitalt.

Juleverksted: Konsentrasjonen er høy når en skal legge de siste detaljene på julekula som skal henge på skolens juletre.