Om ikke lenge går vi inn i praksisperioden på Skjeberg Folkehøyskole hvor flere av elevene skal ut i redaksjoner rundt omkring i Norges land. Radio-elev Kristian Tysil har fått plass i P3-redaksjonens hovedkontor  på Tyholt i Trondheim og er veldig spent på hvilke arbeidsoppgaver som venter han. Sarah Nicolaisen Ødegård skal ut i redaksjonsarbeid i Radio Tønsberg og Kristina Hårvik Nieuwlaat har vært så heldig å få praksisplass i Screen Media for TV2 -produksjoner, der hun sikkert får masse spennende oppgaver. Det er nå de kan få vist hva de har lært om lyd, avvikling, reportasjesnekring, SoMe, WebTV og redigering for å nevne noe av det de har vært igjennom så langt.
God trening
Det som er sikkert er at opplegget på linjen: RADIO, PODCAST OG MOBIL-REPORTER er tilpasset den virkeligheten som møter deg i en hvilken som helst redaksjon rundt omkring i Norge. Utstyret vi jobber med er tilrettelagt slik at det skal være tilnærmet likt andre redaksjoner.
Massetrening er viktig og det er akkurat det du får på Skjeberg. Her kan du jobbe så å si døgnet rundt med Radio, WebTV eller innslag. Podcast er i vinden som aldri før og selvfølgelig arrangerer vi gode workshops og henter inn erfarne podkast-eksperter underveis.
I disse dager avslutter vi en tre uker lang mobilstudio-periode hvor elevene har laget direktesendt radio fra forskjellige videregående skoler i distriktet. Alt fra russepresidenter, rektorer og helsesøstre har vært innom og fortalt om deres hverdag og de har fått ønske seg låter på radioen.
En ting skal være sikkert, dette er god trening og utfordringene som har dukket opp har blitt løst på stedet..
LIVE fra felt
PÅ torsdag 1. februar var det Greåker VGS som stod for tur og da hadde elevene siste mobilkit-sending (OB-studio) denne vinteren før vi drar i gang med U-festival på Hvaler i april. Da blir det festivalstemning og Skjebergelevene lager festivalradio med innslag der kjente og ukjente artister stikker garantert innom studioet for en prat.
Vi er også i gang med å forberede en lengre tur rett etter påske. Da skal Radio, podcast og mobilreporter-elevene til Cuba. Her vil de oppleve kubansk kultur på kroppen med alt som følger med. De skal også produsere innslag som vi skal benytte når vi kommer hjem.
Cuba er aldri kjedelig og dette blir garantert en tur elevene aldri glemmer. Dersom du som leser dette og vurderer et år på denne linjen kan vi garantere et skoleår som gir deg en forsmak på hva som venter deg hvis du ønsker å jobbe inne media, samtidig får du nye venner og bekjente som kan være nyttig og godt å ha senere i livet. Kanskje flytter du og en kamerat inn på studenthybel neste år? Hvem vet?
Ikke nøl med å ta kontakt hvis du lurer på noe, vi svarer deg fortløpende, og for å sitere skolens slagord: Følg drømmen! Du bestemmer!
Bildegalleriet under er et lite utvalg av hva linjen Radio, podcast og mobil reporter har gjort til nå. Søk på Skjeberg da vel og bli med på noe lignende.
[envira-gallery id=»7007″]