Å uttrykke seg selv med foto er spennende og gøy. Å lære seg hvordan er minst like interessant og utrolig givende. Du lærer deg å stole på deg selv, dine ideer og din skaperglede.

Emma da vi var på tur til Gøteborg

«Det som jeg likte best med fotolinja var den kreative friheten vi hadde. Vi hadde muligheten til å drømme opp fotoshoots og utføre akkurat slik vi ville. Jeg synes vi fikk til veldig mye kult på grunn av det.»

Emma Ajluni, USA, Elev 2022-23

Jeg er ikke kreativ?

Mange som begynner på Foto – fashion og kunst tror at de ikke er kreative. Det vet vi ikke stemmer, siden det er en muskel som må trenes for at man skal bli god på det. Hos oss lærer du deg måter å finne kreativiteten din, leke med den, utvikle den og utvikle ideene dine.

Vi hadde en herlig tur til Dusa i fjor

Sosialt og hyggelig

Det er alltid mye sosialt og hyggelig som skjer på fotolinja. Både i skoletiden og fritiden. Vi legger til rette for at alle skal trives og kunne være med å skape et godt miljø på linja. Vi drar på forskjellige turer og utflukter, hjelper hverandre og noen ganger steker vi vafler sammen. Og hvis du har et forslag til noe vi kan gjøre sammen, er det helt supert.

På fotosafari i solnedgangen

Å IKKE lage det man tror læreren liker

Noe av det viktigste du lærer på fotolinja er å ikke lage det du tror læreren liker. Mange er blitt altfor godt opplært i dette gjennom 12 år på skole, så dette bruker vi litt tid på å avlære deg. Du kommer til oss for å utvikle deg, ikke for å bli tankeleser på hva læreren din liker.

Bilde til utstillingen vi gjorde på høsten 2022. Kult og kreativt! (foto: Adele Wilhelmsen)

Fashion, kunst og deg

Oppgavene og workshoppene vi har på fotolinja er laget for at hver enkelt elev skal få utbytte av dem. Derfor er det DU som skal tolke dem og gjøre din versjon. Du vil få så mye veiledning og hjelp som du trenger. Husk du kommer til oss for å lære og for å utvikle deg, ikke for at du kan alt.
Du har med andre ord «lov til» å teste ut, feile og å lykkes. Det er en god miks som du vil lære mye av.

Fra oppgaven der vi lånte klær fra Fretex. Så kult og så enkelt! (foto: Sofie Knutsen)

Alt fra mobilfoto til analogt foto og mørkerom

Hos oss lærer du det tekniske du trenger for å ta bildene dine. Du lærer å se på en ny måte, og du lærer deg hva som gjør et godt bilde enda bedre. I tillegg lærer du bilderedigering og ikke minst lyssetting i studio. De fleste elevene på foto elsker også å få prøve filmfoto og mørkerom. Skikkelig oldschool

Sofie i mørkerommet

Vi har også mye kult utstyr som du kan låne når du trenger noe ekstra. Vi har proffe kamera, objektiver og lamper, så her kan du virkelig utfolde deg.

Lek med oppfatningen av rom og identitet gjennom speil (foto: David Fagervik Gaden)

Forsidebilde: Mohammad Baqer Shakeri

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.