Lørdag var det første april. Siden det er den første lørdagen i april, betyr at det var tid for den årlige putekrigen i Washington Square Park, og fotoelevenes store streetphoto mulighet. I år var temaet vikinger.

Omvisning på FN
Vi begynte lørdagen med omvisning på FN. Vi fikk kontakt via sjømannskirken og dette er første gang Foto har vært på FN sammen. For oss som vokste opp med den kalde krigen som bakteppe var det et sterkt og føleleseladd møte med FN. Det var fint å gå gjennom de flotte rommene og kjenne på det historiske suset og alle følelsene man har til dette bygget og hva det betyr. Vi satte veldig stor pris på at Helge Østtveiten, som til daglig jobber med korrupsjon og kontroll innad i FN, hadde satt av tid til oss denne lørdagen.

Gruppebilde sammen med guiden vår, Helge Østtveiten

Å være i denne salen i FN gjorde sterkt inntrykk

Streetphoto
Etterpå tok vi banen ned til Washington Square Park og hadde streetphoto workshop på Putekrigfestivalen som ble arrangert der. Som vanlig var det mange morsomme og interessante motiver for fotogjengen. Noen var tøffe nok til å stå midt i skuddlinja, mens andre sirklet som sultne fotogribber rundt etter de gode motivene.
Putekrig i kostyme er best

 
 
Mor og datter på putekrigfestival

Vegansk fellesmiddag
Vi hadde felles middag i Greenwich Village på et sted som var på størrelse med et hull i veggen. Der fikk vi testet ut fordommene våre med hensyn til annerledes mat, da vi prøvde vegansk middag. Det hele foregikk helt uten dramatikk og uhell. Kun Marte måtte stå over siden hun er allergisk mot soya. (I tillegg hadde hun sneket seg et pizzastykke før middag så hun var ikke så veldig sulten.)
 
Solnedgang på Manhattan (Foto: Marte Elena Tung Nilsen)

Lower Manhattan og Brooklyn Bridge
Søndag blir det turistfototråkk gjennom severdighetene på Lower Manhattan og etterpå kveldstur på Brooklyn Bridge i solnedgang. Det var en vakker opplevelse å få se Manhattans silhuett reise seg i en vakker solnedgang. Slike opplevelser får man jammen ikke så ofte, men vi gjør det gjerne igjen.
Ikke glem å følge oss på Facebook og Instagram!