Sport kommer til å legge ut daglige blogger fra vårt opphold i Zambia. Det er mye spennende i vente så bare følg med. Her kommer den første lille smakebiten, før programmet vårt braker løs for fullt på mandag.

Vi kom oss trygt og greit gjennom tre flyturer, via London og Johannesburg før vi landet i Lusaka, etter halvannet døgn på reisefot.Da vi ankom hotellet Four Pillars Lodge i Lusaka, fikk vi tildelt rom av Thomas. Sport gikk til rommene sine, pakket ut og skiftet klær og gjorde seg klar til å vandre i Kalingalinga. (Teksten fortsetter under bildet)

Allerede på bussen fra flyplassen fikk elevene merke at de var i Zambia. Smekk full buss av både folk og bagasje og afrikanske rytmer fra høyttalerne satte stemningen fra første stund i Lusaka.

Det ble en spennende tur der vi fikk en smakebit på det som venter oss i løpet av reisen. Haugevis med barn og ungdommer som lekte, danset og spilte fotball.

Vi fikk beskjed om å hilse på folk og gi et godt første inntrykk. Gikk derfor inn i grupper, noen med fire, noen med tre og noen med fem. (Teksten fortsetter under bildet)

Første møte med Kalingalinga. Masse folk. Musikk. Dans og fotball.

Når vi hadde vært der i 20 – 30 min, møttes vi igjen for å gå tilbake til hotellet. På veien tilbake ble det en tur innom butikken. Folk tok ut penger, kjøpte vann og proviant. Dagen ble avsluttet med storkampen City-Liverpool, som endte uavgjort 1-1.

Alle valgte å ta en tidlig kveld for å hvile ut etter reisen og lade opp til mange sterke inntrykk og spennende opplevelser de neste dagene.

Eline Helmen og Jesper Wimann Ingebretsen

Jesper Wimann Ingebretsen tok en selfie med lokale helter fra Kalingalinga.