Første dagen i Livingstone ble et av turens høydepunkt for mange. Dagen startet med frokost på hotellet, før ferden gikk videre i lokaltaxi til Victoria Falls.
Her ble vi tatt i mot på en måte vi nordmenn kanskje ikke er så vant til, av en flokk bavianer.

KULE TYPER: Velkomstkomiteen ved Victoriafallene bestod av en flokk bavianer, og kameraene gikk nesten varme.

Turen gjennom Victoria falls skulle vise seg å bli en våt affære. Den startet med mange bra plasser for bilder og videoer, men etter et stykke fikk vi beskjed av lærerne om at alt utstyr måtte pakkes ned i plastposer. Dette var noe mange, inkludert oss selv stusset over, men som viste seg å være veldig lurt.
PÅ OVERSIDEN: Den mektige Zambesi elvene, knekker over i de enda mektigere Victoriafallene.

Det er på slutten av regntiden og fossen var enorm i år. Det var derfor en stor opplevelse å se det som av de fleste blir regnet som det flotteste fossefallet i verden.
Etter den våte turen gjennom afrikansk jungel gikk vi ned jungelstien til det som blir kalt The Boiling pot, som er ved bunnen av det mektige fossefallet.
Videre bestemte noen seg for å gå opp til brua som deler det som har blitt «vårt Zambia» og Zimbabwe. Her var det mulighet for å hoppe i strikk, noe Audun Frantzen og Kasper Teisberg hadde pratet om i lang tid at de skulle gjøre. Til tross for advarsler fra lærerne, utførte våre to tøffinger strikkhoppet med glans.
DRAPSMASKIN: Før mattid samlet krokodillene seg. Når maten først kom viste den største av alle seg, som er mest kjent for de fem menneskene den har tatt livet av.

Det var dog ikke alle som ble med og så guttene hoppe fra det som virket som toppen av verden. De andre dro nemlig på krokodille- og slangefarm.
Denne farmen tar inn krokodiller som tidligere har skadet, eller til og med drept mennesker, så man kunne trygt si det var noen nervøse gutter som gikk inn portene på farmen.
Den største krokodillen er 80 år gammel og har drepte hele fem mennesker. De fleste krokodillene er såkalte problemkrokodiller som er fanget i elever og bekker i nærområdet rundt Livingstone.
LIVSFARLIG: Det var ikke bare krokodiller vi fikk se, men også noen av verdens farligste slanger. Her er kanskje den farligste av dem alle fordi den er territorial og i motsetning til andre slanger veldig aggressiv.

Etter dette møttes vi på hotellet og spilte «gris». Senere på kvelden så vi fotball. I morgen venter safari, noe vi alle er klare for.
Tilslutt slenger vi med et bilde av vår kjære medelev, Stefan, som var en av få som turte å holde denne to år babykrokodillen.

Av Filip Zahl og Fredrik Gjeldaker
FORINGSTID: Vi er sultne.