Arkitektur har flere formål. Det er for eksempel noe som lokker oss inn, gir oss opplevelser og muligheter for å ta gode bilder. Noen steder er det tydeligere enn ellers, slik som f eks New York (dit FOTO – FASHION OG KUNST reiser). Der er arkitekturen selve rammen rundt byen og dens sjel. Og det er utrolig gøy å drive med arkitekturfoto der.

arkitektur foto New York
Rockefeller Building i rosa lys er et vakkert og spektakulært syn.

Spektakulære opplevelser
Det er fantastisk å oppleve ikonisk arkitektur på nært hold. Å stå på toppen på Rockefeller og se Empire State Building i solnedgang er spektakulert. Å gå på byvandring i New York og se opp på disse svimlende gigantene. Se fargene, formene og den voldsomme høyden på nært hold er spektakulært. Det føles nesten uvirkelig at her står man og fotograferer disse fantastiske bygningene.

New York, top of the rock arkitekturfoto
På Top of the Rock, Rockefeller Building rett før solnedgang.

En kul ramme
Arkitektur gir oss en ramme for opplevelser. Enten man er i Oslo eller i New York så er det mye å oppdage om man ser opp, ser nøye og bruker kamera for å fange øyeblikket. Det er strukturer, farger og form som skapt for å fotografere. Og man kan gjøre det på utallige måter.

Du får lære det grunnleggende og får se hvordan andre har gjort det før deg, men det er du som bestemmer hvordan det skal gjøres av deg.  Slik er det med det meste av det du lærer på FOTO – FASHION OG KUNST.

Brooklyn Bridge arkitekturfoto New York opplevelse lang eksponering
Lang eksponering på Brooklyn Bridge.

Kveldsfoto og lange eksponeringer
Det er noe som kan være mer spennende å fotografere i kveldslys som f eks Brooklyn Bridge. Da drar vi dit i fellesskap og fotograferer sammen. Den vakre broen kommer virkelig til sin rett i kveldslyset og vi får et skikkelig «New York-moment». Vi deler på stativer, slik at alle får sine bilder. Man bør nemlig bruke stativ når man tar lange eksponeringer. Hvis ikke blir bildet gjerne uklart.

arkitekturfoto New york guggenheim statue of liberty
Guggenheim og Frihetsgudinnen i s/hv

Triks og knep
Et annet lite «knep» med arkitekturfoto er å redigere i s/hv. Da får man enda mer frem formen og detaljene, hvis det er det man er mest interessert i. Det er med andre ord mange muligheter, og vi skal gi deg det du trenger av kunnskap for å kunne benytte deg av disse.

prideflag arkitektur
Prideflagg i Barcelona

Det er også mye å oppleve på gateplan. Såkalt street photo. Men det skal vi komme tilbake til i et annet blogginnlegg.. fortsettelse følger.

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på FOTO – FASHION OG KUNST så kan du lese mer HER.