Å ta bilder er en veldig hyggelig aktivitet. Bare være i sin egen verden og fange det man ser. Det gir en helt egen lykkefølelse.  

Fashionfoto av fantastiske Hanna Kristine Olli Håkstad

Ta steget
Når man så ønsker å ta steget videre opp og lære seg hva som gir virkelig gode bilder, er det viktig å holde på dette som er vårt eget. For det er dette, i tillegg til det vi lærer av tekniske innstillinger, lys, kunsthistorie og farger som gir oss vårt eget billedspråk. Det er vår egen magiske fotografiske Twist-pose.
 

Noen ganger må man bare ha en fugl med i studio. Foto av Eline Viddal Rød

Dette til sammen gir oss et enestående utgangspunkt for å kommunisere visuelt. For det er ekstra givende når det vi uttrykker blir forstått av den som ser bildet. 

Photoshop, tålmodighet og en god ide utført av Vegard Mostraum Hovind

Vårt eget uttrykk 
Når du har lært det viktigste av det tekniske er det på tide å lære litt kunst og fotohistorie. Du lærer av det som har vært før oss, og får inspirasjon og kunnskap. Gjennom oppgaver, forelesninger og oppgaver lærer du hvem du er med kamera, og hvor du vil gå. Du bygger ditt uttrykk. Du utvikler deg som fotograf. Og den utviklingen slutter aldri. Det er helt fantastisk!

Himmelsk inspirasjon fra Margreta Johanne Skjelbred

Krydder
Når man jobber med foto, er det spennende å lære om kunst og kunstneriske virkemidler man kan krydre bildene med. For eksempel en positur, gester eller farger fra et kjent maleri eller fotografi. Da plasserer man på en måte en liten gåte i bildet som noen vil gjette på, og som vil gjøre bildet mer spennende for dem. Alle fotografer og kunstnere gjør dette i større eller mindre grad.
 

Vi har et herlig stort studio å leke oss i på Skjeberg folkehøyskole. Foto: Marie Weestby

Studio og lys 
I studio lærer du hvordan du kan bruke lys til å skape den stemningen og den virkeligheten du ønsker. Skal man jobbe med fashionfoto, er studiolampene våre beste venner. Men man må lære dem å kjenne først. Heldigvis er det ikke vanskelig å lære seg. Det krever bare litt innsats. 

Glade elever som poserer for fotografen i mørkerommet

Du får også lære analogt foto og mørkerom og det er BARE artig! Det er bare å glede seg.

I tillegg drar vi på noen veldig hyggelige turer som gir oss litt pusterom, inspirasjon og latter. F eks til bilkirkegården i Sverige, Oslo og Hvaler.

 

Herlig bilde av Torkild Hvidsten

Gjennom skoleåret på Skjeberg folkehøyskole lærer du med andre ord alt du trenger for å ta første skrittet på veien mot en givende hobby eller å jobbe med foto. Og så får du et fantastisk og inkluderende fellesskap på skolen i tillegg. Det er bare å glede seg!

Og så drar vi til Japan…

Les mer om fotolinja HER.

Følg Skjeberg folkehøyskole på Instagram HER!