Årets skoletur til Barcelona var litt av en reise for skolen. For oss er dette en mulighet for samarbeid på tvers av linjene kan blomstre. Siden vi skulle til hjemtraktene til så mye fantastisk arkitektur, historie og kunst, så var det naturlig for oss at Foto og Graf slo kreftene sammen og gjorde litt ekstra ut av dagene.

Halve skolen før inngang på Segrada Familia. Som vi ser er det fortsatt en byggeplass, men de håper at den skal være ferdig i 2026.

Sagrada familia og La Barceloneta
På en slik tur er det variasjon som er fellesnevneren. Vi har noe felles der hele skolen er samlet og noe linjevis der vi spisser innholdet mer mot våre mer linjespesifikke interesser. Av fellesopplegg kan vi nevne den fantastiske omvisningen vi fikk i Sagrada Família (Den hellige familie på norsk).
Det mangler ikke på gudommelig og storslått symbolikk på Sagrada Familia.

Vi var veldig heldige med været også slik at opplevelsene gjorde nok ekstra stort inntrykk på oss i nydelig solskinn og norsk sommertemperatur. Guidene var utrolig flinke og ga oss alle en akkurat passelig dose med informasjon til inntrykkene våre. Det var en helt enestående fin opplevelse.
Inne i kirken er det også storslått, vakkert og symboltungt.

Vi var også en på strandtur sammen til La Barceloneta der de som ønsket det fikk bade og de som bare ville nyte solen og varmen kunne gjøre det. Vi fikk også tid til å gå gjennom noen trange smug og se litt på den katalanske arkitekturen i området.
En forfriskende tur til La Barceloneta ble det også tid til. En dukkert for noen og bare litt strandliv for andre.

«Get lost» i Barcelona?
Foto og Grafisk design hadde to dager med samarbeid i Barcelona. En dag med byvandring i den gotiske bydelen i sentrum der målet bokstavelig talt er å gå seg litt vill. For da oppdager man noe nytt, noe man kanskje ikke visste om og det er jo en fantastisk fin opplevelse. Vi var innom flere historiske steder der vi fikk små nuggets av informasjon og fikk se noe som vi ikke har tradisjoner for i Norge. Fabelaktige La Boqueria der matopplevelsene står i kø, vakre Plaça Reial og historiske Santa Maria del Mar, for å nevne noen stoppesteder.
Foto&Graf (med siste rest av isen) sammen foran Katedralen i Barcelona.

Vi hadde også et «obligatorisk» stoppested der alle fikk is, og den smakte selvsagt helt nydelig. Det kom nok som et noe uortodokst påfunn å ha iskrem som obligatorisk stoppested, men det er noe av sjarmen med en slik byvandring. Man må jo ha det litt artig.
Det er stemningsfylt i Barcelona.

Dagstur til Salvador Dali`s fiskerhytte
Noe av det som vi gledet oss mest over på turen var besøket Foto og Grafisk design hadde til Cadaques og Portlligat. Vi hadde en nydelig tur i buss gjennom det Katalanske landskapet. Her fikk vi se både slettene, kulturlandskapet og fjellet som gjør dette landskapet så spesielt og vakkert. Over fjellet fikk vi oppleve at det ikke bare er i Norge man har såkalte hårnålssvinger. Her gikk det sakte i sikksakk opp og ned fjellsidene.
Cadaques er en nydelig kontrast til Barcelona. Hvor enn man snur seg så ser det ut som et postkort fra en annen tid.

Mange små og fine øyeblikk på turen vår gjennom Cadaques.

Da vi kom frem gikk vi gjennom Cadaques og de vakre smale gatene og smugene, de nydelige hvite husene og pittoreske utsiktssteder. En fantastisk idyllisk liten fiskerlandsby som heldigvis har unnsluppet turismens grådige gap. Her ble vi møtt av en noe eksentrisk restauranteier som guidet oss til sitt spisested. Der fikk vi servert en nydelig paella som muligens var litt for autentisk for noen.
En halvpart av Foto&Graf før vi får servert middagen i Cadaques.

Etter maten hadde vi en 20 minutters gåtur til Salvador Dalis kjente fiskerhytte i Portlligat. I strålende solskinn var det en nydelig tur. Vi kom til stranden der hytten ligger og noen fikk seg til og med et bad her. At det var en flott opplevelse for elevene er det ingen tvil om.
Huset og hagen til Salvador Dali er mildt sagt eksentrisk. Men det er en flott opplevelse å få muligheten til å spasere gjennom det.

Det viktigste man opplever i dette huset er kanskje at man har lov til så mye. Man har lov til å være eksentrisk, ta rare valg og gjøre som man vil. Skal man lykkes som kunstner er i alle fall det helt essensielt. Man må tørre å være annerledes.
Dette lover godt for turene våre til våren. Da reiser Grafisk design til Japan og Foto til New York. Bedre kan det ikke bli!
Takk for turen, folkens!
Følg gjerne Grafisk design og Fotolinja på Instagram!
Les mer om Foto her, og Grafisk design her.