Jada, Fotolinja har kommet på plass i New York! Vi har fått en herlig start med god mat og taubane over elva. Så, ja, vi merker at vi lever. Det er noe eget ved å være på fototur i New York!
New York, New York so good they named you twice.
Til nå har vi jobbet mest med å komme i gang med fotooppgaver og installere oss på hotellrommene. Det trenger vi jo litt tid til. En ting er å planlegge hva man skal fotografere, en annen ting er hvordan man skal gjøre det når f eks været ikke spiller på lag. Men slike utfordringer liker vi. Våt asfalt og paraplyer gjør seg veldig godt på streetphoto bilder. Og så vet vi at sola skinner i morgen.

Stemningsfullt bilde av regntunge Manhattan (Foto: Gabrielle Guddal)

Opplevelser for livet
I går var vi på B&H som er en verdenskjent og helt fantastisk fotobutikk. Herlig old-school, og med lørdagsstengt på grunn av de jødiske sabbatsreglene. Butikken er et mekka for alle fotointeresserte og her kan man finne alt man noen gang vil kunne drømme om innen foto. Vi gikk hit mest for å se, men også for å drømme litt og kjøpe noen nødvendigheter.
Vi tok forresten også taubane over elva i går. Det var ikke så nifst som vi hadde trodd, men utsikten var fantastisk. Det var utrolig gøy å se Manhattan og New York på en slik måte. Det er stas å ha slike gode opplevelser med så fine folk.
Fotoelever på Roosevelt Island Tramway

I dag har elevene vært på både museer og zoologiske hager, gatelangs og inne i vakre bygg og steder.
Taket inne i Guggenheimmuseet (Foto. Carianne Iversen Skjønnås)

High Line Park
I kveld var det meningen at vi skulle på kveldstur på High Line. Dette er en park som er bygd på en nedlagt toglinje som går noen meter over gateplan på Manhattan. Men vi kom 10 minutter før stengetid så det ble ikke de helt store opplevelsene der. I tillegg høljet regnet ned, men vi ga oss ikke. Vi ga jernet i 10 minutter til vi ble kastet ned fra parken. Om enn på en myk måte. Vi fikk såvidt tid til noen lange eksponeringer i regnet. Bildene ble i alle fall kule. Det er herlig når man klarer å vri noe bra ut av en litt kinkig situasjon. Det er vel derfor foto er så gøy.
Lange eksponering fra High Line i regnværet (foto: Niklas Nettum Munthe-Kaas)

Kjære foreldre og foresatte: Vi spiser god mat som ikke nødvendigvis er så sunn som den burde, men jaja.. vi er på tur.
Ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook da vel!