I mars/april drar Fotolinja til New York. Der er det mange ting som venter oss. Ikke minst mange fotomuligheter. New York er det perfekte sted for å fotografere. Fantastisk arkitektur, spennende mennesker, herlig mat og en kultur som gjør at stemningen i byen er nærmest elektrisk.
Alt er liksom akkurat passe annerledes.
I New York kan man stort sett oppleve noe hele døgnet. Derfor er det smart å bestemme seg litt på forhånd hva man skal fokusere på. Grunnen til det er at man da lettere kommer  inn i arbeidsmodus, man blir ikke forvirret av alt rundt og man får MYE bedre bilder.
Nå betyr ikke det at vi ikke får gode bilder av å ta snapshots, langt der ifra. Men vi får bedre bilder om vi har noen tanker omkring det på forhånd.

Foto: Malin Kimberly Jahr Reinhart

 
WORKSHOPS, MORGENMØTE & FRITID
Siden det er så mye kult å jobbe med i New York har vi morgenmøter og workshops under oppholdet. I tillegg har vi forberedt oss godt før avreise, slik at alle er trygge på det de skal gjøre. Dette hjelper oss å holde fokus, legge gode planer og få maksimalt ut av oppholdet. Vi har workshops i bl a street photo og arkitekturfoto.
På morgenmøtene blir siste hånd på planene for dagen lagt, info om møtesteder og måltider gitt. Det er godt å ha et møtested der alle de enkle spørsmålene har en plass. Da kan både elever og lærere få svar på det de lurer på, i tillegg til at man blir enige om den gode balansen mellom jobbing og fritid.
For man må jo ha nok fritid også på en slik tur.
Noen vil på musikal, noen på shopping, mens andre vil slappe av i sola i Central Park. Heldigvis er det tid til det meste man vil.
 
Etter turen blir det utstilling med de beste bildene på skolen.
Nedenfor er bilder fra tidligere turer.