Tradisjonen tro har Fotolinja vært på Akerøya på bli-kjent tur. I tillegg til å ha det hyggelig sammen, har vi fått være med på å ringmerke fugl og fotografere den mektige Hvaler-naturen.
 
Tradisjon og natur
Det er blitt en hyggelig tradisjon å reise med Fotolinja til fotograf og ornitolog Bjørn Frostad på Akerøya. Her får vi ikke bare vite om fuglemerkingens historie og hvorfor man ringmerker, men vi får oppleve en fantastisk del av Østfolds natur på nært hold.
(Saken fortsetter under bildet)

 

Vegard fikk et nært forhold til en fluesnapper

Båt og buss
Vi ble hentet av de alltid trivelige sjåførene til Juel Johansen på skolen onsdag etter lunsj og kjørt i buss til Brattestø på Hvaler. Her ble vi, maten og utstyret vårt hentet i båt av Bjørn i puljer på fem og fikk innstallert oss vel i huset.
(Saken fortsetter under bildet)
Fotograf og ornitolog Bjørn Frostad viser frem en ung flaggspett som skal få ring på foten.

Naturfoto-workshop
Etter at alle hadde fått en soveplass, ble det naturfoto-workshop med Bjørn, imens JT laget middag. Det tok sin tid siden det er en litt sliten gasskomfyr man har å jobbe med og ca 6 liter gryterett skal koke. Men mat ble det, og den smakte oss veldig godt. Vi hadde også med oss vår egen musiker på turen. Carina hadde nemlig med seg gitaren sin, så det var veldig koselig.
(Saken fortsetter under bildet)
 
Birgit viser frem fuglekonge til fotografene Nora og Rashad

Lange eksponeringer og innpåslitne sauer
På kvelden gikk vi på tur for å ta bilder av solnedgangen. Det var en nydelig og nesten vindstille kveld på Akerøya. Vi fikk noen flotte bilder av solnedgangen, og noen eksperimenterte sågar med lange eksponeringer. Etterpå spilte vi kort og praten gikk livlig. Vi hadde det rett og slett bare utrolig hyggelig og fint sammen. Mye latter og fine folk. Noen av guttene skulle sove i lavvo, men det havarerte da sauene fant dem og ville være med på moroa.
(Saken fortsetter under bildet)
 
Andrine og Isa koser seg med kveldfotografering, og får god hjelp av Bjørn.

Takeaway pizza og ringmerking
På torsdagen ble det både ringmerking av fugl og naturfotoworkshop på kveldsturen. Vi skulle egentlig opp til soloppgang, men det ble avlyst på grunn av regn, men vi fikk en veldig hyggelig og produktiv fotodag likevel. Det ble etter hvert mye fugl som havnet i nettet så vi fikk se alt fra hakkespetter til fuglekonger få seg ring på foten.
På ettermiddagen gjorde vi det ultimate hyttekjøkkentrikset og ringte etter kjempegod takeaway pizza. Vi ble mette, fornøyde og viktigst av alt: vi slapp oppvask. Etter maten ble det kveldstur og fotografering i solnedgangen.
(Saken fortsetter under bildet)
 
Soloppgang på Akerøya og fotoelevene er klare

Soloppgangen
På fredagen fikk vi med oss soloppgangen. Vi var ute i god tid så vi rakk å få mange gode bilder. Etterpå var det på tide å pakke sammen og dra tilbake til skolen. Vi hadde vært smarte og vasket hytta kvelden før, så vi trengte bare å feie over gulvene og bære sakene ned til kaia og båten til Bjørn.
(Saken fortsetter under bildet)
 
Nitten herlige fotoelever på ett brett.

Fotogruppa er en gjeng på 19 gutter og jenter.  Vi har masse humor, energi og entusiasme i gruppa, som vi nok skal forvalte godt i månedene som kommer. Det som er sikkert er at dette er en knallgjeng som kommer til å sette spor etter seg.
 
Ikke glem å følge oss på Facebook og Instagram da vel. Der vil det komme masse elevprodusert snadder de neste ni månedene.