Som lærer er det alltid ekstra hyggelig når elevene tar det man har å gi, og løfter det til et høyere nivå. Dette året var det flere på Foto som gjorde det. De fant inspirasjonen, tok ideer på alvor, for så å jobbe og leke seg til formidable resultater. Her skal dere få se noen av dem.
Gjennom skoleåret har vi gjort mye. Vi har hatt oppgaver og reist på turer. Vi har holdt utstillinger i New York og i Fredrikstad. Vi er fantastisk fornøyde. Nå burde det være enkelt å oppsummere, men det er det ikke. Vi opplevde så mye, dere var så mange gode.
Naturfoto, fashion, studio, New York, analogt, streetphoto og Photoshop. Dere gjorde det. Det har faktisk aldri vært vanskeligere å velge ut noen få elever til å representere skoleåret 17/18 på Fotolinja. Dere tok virkelig av og gjorde det umulige, fantastiske, nydelige og rørende.
Ja, det var et sånn et år.

Ekte 80-talls moro fra Andrine med Karoline som modell. (Foto: Andrine Kompen)

Andrine som påsto at hun aldri ble helt venner med Photoshop i løpet av skoleåret, gjorde likevel forbausende mange bilder som krevde en del arbeid i akkurat det programmet. Hennes fashionbilde ble akkurat så lekent og morsomt som fashionfoto kan være på sitt beste. Girls just want to have fun, likzm. Vi glemmer ikke dette bildet med det første. Andrine’s Instagram finner du her.
New York, New York, so good they named you twice.. (Foto: Rashad El Gharib)

Rashad med det store hjertet og sitt elastiske talent som strekker seg fra musikk og foto, og alt i mellom. Han løftet oss mange ganger med sine kreative og stemningsfulle bilder. Alltid med følelsene utenpå, alltid med en mening på innsiden. Hans New York-bilder hadde uten tvil både X- og Y-faktor. Vi gleder oss til hva som kommer etter dette for ham. Følg Rashad på Instagram her.
Et fantastisk bilde av Vegard som nå henger i kantina på skolen (foto: Vegard Mostraum Hovind)

Vegard gjorde det ultimate Skjeberg-bildet dette skoleåret. Bildet av en kjempeversjon av ham selv sittende på skolen var bare enestående. På spørsmål om hvorfor han gjorde det, svarte han: ”Fordi jeg føler jeg har vokst som person på Skjeberg Folkehøyskole.” Man kan jo ikke annet enn å smelte av slike ord fra et slikt fototalent. Vi er i alle fall solgt, og bildet henger nå på hedersplassen i spisesalen på skolen. Vegard klarte jo også å selge et bilde på utstillingen vår i New York, så han er i vinden på alle fronter. Vegard sine bilder finner du her. Vegard er også på Instagram.
Lang eksponering av Niagara Falls av Nora Arntsen

Nora kan fotografere hva som helst. Natur, pressefoto, lange eksponeringer og portretter. Det er fantastisk å tenke på alt det hun fikk gjort i løpet av skoleåret i tillegg til å hjelpe til med stort og smått. Det var litt vanskelig å velge ut ett bilde, så da ble det ett fra Niagara Falls. Hennes lange eksponering av fossen er i alle fall et for minneboka. Vi er spente på fortsettelsen i Oslo. Nora kan dere følge på Instagram.
 
Ekte Halloweenstemning av og med Isa Johanne Arntzen Johansen

Isa gjorde det som krever kanskje mest mot og styrke for å gjennomføre. I en verden av sylslanke fotomodeller tok hun et forrykende flott bilde av seg selv til Halloweenoppgaven. Det endte opp med å bli et både samfunnskritisk, vakkert og enormt kult halloweenbilde. Ikke alle får alt det til i ett og samme bilde. Vi gleder oss til å se hva hun skal finne på i Trondheim til neste år. Isa kan du følge på Instagram. Sjekk ut hennes fantastiske portefølje her!
Gatevaskere har sin egen estetikk (Foto: Joachim Friele)

Joachim ble den store streetfotografen dette skoleåret. Han fanget det fantastiske vi andre bare gikk forbi uten å se. Det han fikk til med bare seg selv og kamera er minneverdig. Vi er alle sammen litt misunnelige på talentet ditt, og gleder oss til fortsettelsen. Joachim har forøvrig den luneste humoren og har gjort verdens mest ironiske fotoserie på nattestid mens han var elev på Skjeberg. Den serien finner du her. Joachim er forresten også på Instagram.
At en vei og dens linjer kan være så vakkert! (foto: Torbjørn Kosmo)

Torbjørn klarte på et mesterlig vis å arbeide med linjer. Et møte mellom natur og maskin som nesten blir abstrakt kunst. Veien og veimerkingen blir nesten bare linjer, og noen få enkle detaljer forteller oss at dette er en vei som ormer seg gjennom et landskap. Utvilsomt et bilde fotolæreren vil huske lenge. Noen av de nydelige bildene til Torbjørn finner du på Instagram.
Disse folka!

Likevel, dette er bare en del av folkehøyskoleåret på Fotolinja. Dette er bare bildene noen av dere tok. Minnene vi har av hverandre er av ALLE. Alle de små og store stundene vi hadde i klasserommet, på tur eller hvor vi nå enn var. Jeg husker hvordan dere hjalp meg og hvordan dere hjalp hverandre. At jeg fikk hjelpe dere. Morsomme øyeblikk og vanskelige stunder. Alle ble de til slutt en del av skoleåret. Noe skal være lett og noe skal være utfordrende for oss alle. Slik som livet alltid er.
Ja, det var virkelig et sånn et år.

Jeg er fryktelig stolt av dere alle. Dere gjorde året unikt, lærerikt og morsomt.
Les mer om Fotolinja her. Du kan også følge oss på Instagram.