-Dette var utrolig morsomt og lærerikt, sier Cathrine Servold. Jeg var i utgangspunktet nervøs for å gå bort til ukjente mennesker for å spørre om å ta bilder. Men etter hvert gikk det greit. Unge, urbane folk var de jeg satset på, og alle jeg spurte sa ja. På forhånd hadde jeg bestemt meg for å gå forholdsvis nært til de jeg skulle fotografere. Slik fikk jeg til slutt en konseptisk serie med gateportretter.

Cafeliv
Anders Tveit tenkte også ut et konsept på forhånd. Han valgte å fotografere vinduene på ulike cafeer. Resultatet ble en serie på tre bilder der man kan se Gøteborg boere som drikker kaffe bak store glassflater og cafelogoer. Refleksjoner i vinduene fra bygninger tvers over gaten, gir en fin dybde i bildene.

Prosessen
-Vi la en mengde Gøteborg-bilder ut på skolens hjemmeside. Deretter lagde vi en powerpoint-presentasjon som ble vist på skolens «Åpen dag».
Siste del av Gøteborg prosjektet ble denne boken, sier Stine-Mari Falstad. Hun og Hildur Augustdottir har tatt ansvaret for bildevalg og layout.

-Elevene på gruppen har minst ett foto med i boken, men mange har med to eller flere, sier Hildur Augustdottir. Vi hadde et stort bildemateriale, og det var spennende å sette sidene sammen.

Forsiden
Gruppen hadde en avstemning om forsidebildet.
-Åtte av oss hadde bilder som kunne passe som forside, forteller Tanja Anett Thunem. Mange av bildene fikk flere stemmer, men det var Cathrines bilde av de to jentene som til slutt ble valgt.
– Jeg var den på gruppen som var mest fornøyd med både oppgaven, fotograferingen og resultatet. Derfor var det ekstra morsomt å vinne forsiden, avslutter Cathrine Servold.