De siste ukene har det vært stor aktivitet på fotolinja. Men heldigvis har det ikke vært av den stressende sorten. Vi har jobbet med analogt foto og mørkerom, bestemt oss for hvor vi skal reise på linjetur og jobbet mot utstillingen vi skal ha i Fredrikstad. Fotoelevene har også rukket å ha sin helt egen versjon av engelsk teselskap. Er det da noen sak?

Elevene har selv laget smørbrødene og pyntet til vårt lille teselskap.

Engelsk teselskap i biblioteket
Det sosiale på fotolinja er fantastisk. Derfor gjør det godt å lage litt god mat sammen når man har hatt to uker med mye aktivitet. Da slippes skuldrene ned og vi kan møte helga med et fornøyd smil. Så vi avsluttet linjeuka med å lage smørbrød, kjøpe inn kake og makroner OG invitere gjester til lunsj med oss.
Silje Hamre danderer kakene, makronene og tilbehøret før gjestene kommer.

Det var utrolig hyggelig og fint. Vi hadde tre ulike typer smørbrød, suksessterte, makroner i allslags farger og vannbakkels med kremfyll… ja og te da selvsagt.
Vi kan ikke ha en utstilling uten at vi direkte berører det som dikterer hverdagen vår. Derfor har vi også valgt å ha med Margit Iselin Schrader Haugland sin collage fra Karantenekunst-perioden.

Mer av alt
Vi har ikke bare hatt en linjeuke egentlig. Vi har hatt to. Det er godt å ha litt godt med tid når man skal i gang med utstilling. Vi åpner utstilling onsdag 3 mars i Fredrikstad Kino, og bildene skal henge i en god uke. Vi har levert inn bildene til trykkeriet i god tid, og vi har hatt tid til å jobbe i mørkerommet alle sammen.  Vi har også hatt en liten improvisert utstilling med analoge bilder.
Uformell analog utstilling utenfor studio på Fotoavdelingen. Vaktmester Pål er blitt fotografert, så da må han jo få se resultatet.

Uforglemmelige fotoelever
Vi har tatt oss god tid med å gjøre en fri oppgave der elevene ikke bare har bestemt hva de ønsker å gjøre, men også hvordan de ønsker å gjøre den og presentere den. Det ble en stor hit. Det var tydelig at denne gjengen har mye å by på. Det er ikke bare korona som gjør dette skoleåret uforglemmelig. Det er i høy grad elevene selv som gjør det.
Torkild la mye arbeid i bildet han valgte til utstillingen. For å bli helt sikker redigerte han flere utkast før han bestemte seg for hvilken han likte best. Til venstre er den versjonen han har valgt å bruke til utstillingen. Helt til høyre er orginalen. Foto: Torkild Hvidsten

Linjetur og demokrati
Vi har sammen bestemt oss for en veldig spennende og morsom linjetur. Vi skal til Tromsø, Senja og Lofoten. Siden vi reiser som en kohort har vi litt flere muligheter for en trygg reise. Og når vi ikke får reise utenlands, er Nord-Norge et godt alternativ for å oppleve noen uforglemmelige dager sammen. Vi har kjøpt en pakketur som Elisabeth og JT har snekret videre på, og så har elevene fått komme med sine innspill. I Tromsø skal vi forsøke å få med JT og Dina opp i fjellheisen.
Fjellheisen i Tromsø Foto: Jan-Tore Olsen

Det blir en smittevernvennlig reise med bl a rundtur i Lofoten og Senja med buss, havørnsafari, naturfotografi og hurtigrute. Det er også muligheter for en dag der noen vil surfe mens andre kanskje heller vil gå en tur. Alt er ikke spikret fast, så vi har muligheter for noen innfall også.
Vi skal få oppleve storslått natur sammen på tur i Nord Norge. Foto: Jan-Tore Olsen

Det blir mange muligheter for flotte naturopplevelser og uforglemmelige minner i Tromsø, Lofoten og Senja. Vi gleder oss veldig til gode opplevelser med denne gjengen. Dette blir magisk!
Vi skal få god grunn til å bli hoppende glade på tur, tror vi! Foto: Jan-Tore Olsen

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram