Årets kull på Fotolinja jobber godt. De har jobbet med utstilling og ville at den skulle bli bra. Og det ble den. Imponerende bra. Grunnen til det er enkel; hos oss setter vi våre egne mål. Vi vet at å nå sine egne mål føles så mye bedre enn de målene som andre setter.
Likevel, hva skjer etterpå? Når disse øyeblikkene er over og man skal videre i verden? Vi har spurt tre av elevene på fotolinja.
Når man er ung dreier mye seg om hva man skal bli ”når man blir stor”.
Mange opplever et stort press både fra seg selv og fra andre på å finne ut hva de skal gjøre med livet. På folkehøyskole opplever mange derimot at de får den roen og den gløden de trenger til å gjøre gode valg.

Solveig, Thomas og Carianne

Thomas elsker alt som har med sceneliv og foto å gjøre. Han er fotolinjas ukronede lysmester. Thomas skal bli fotograf. Derom hersker det ingen tvil. Han jobber og puster foto. Han har en herlig og ustoppelig energi. Det viktigste er dog søknad til videre fotostudier. Han arbeider på kryss og tvers av sjangere og fagfelt og får på den måten sin helt personlige vri på tingene.
Solveig elsker å fotografere i studio, og koser seg aller mest når hun har med både sminkeskrin og kamera dit. Hun har nemlig tenkt å bli stylist. Solveig er en salig blanding av diplomat og å snakke rett fra levra. Ikke er hun redd for å jobbe for resultatene heller. Hun kommer til å få stor nytte av det hun har lært om foto når hun skal jobbe som stylist.
Carianne er mest glad i naturlige bilder. Hun elsker å redigere i Photoshop, men aldri slik at man kan se det i bildene. Carianne har tenkt å bli interiørarkitekt. Da vil hun ha god bruk for det gode øyet hun viser enten hun lager plakat til utstilling eller tar bilder. I fremtiden ser Carianne frem til å ha foto som hobby først og fremst. Men hvem vet hva fremtiden bringer?
Bilder fra utstillingen «Maksimal Minimal»

Alle tre jobber for å få mest mulig ut av skoleåret. De er alle perfeksjonister på den vakre måten; de måler seg opp mot seg selv og ikke andre.
Nettopp det er kanskje det aller beste med året på Fotolinja; du kan sikte så høyt du vil og du kan være så nybegynner som du er. Det er denne miksen som gjør oss så levende og som gjør oss til en god utgave av oss selv.
Følg oss på Instagram da vel!