Vi har hatt en kanonhøst på fotolinja og har lyst til å dele litt av det med deg.

Bli kjent tur 

Som et viktig ledd i å bli kjent og trygge på hverandre reiste vi på overnattingstur i nærområdet. Veldig hyggelig og en gjeng med mange forskjellige personligheter. Kano, pizza og grilling blir aldri feil. 

Timelapse i solnedgang 

Ulike fototeknikker er og hvordan vi kan jobbe med det visuelle er fokus i det vi gjør på linja. En kveldstur til Dusa gir flotte bilder av solnedgang, stemningsfulle bilder som forteller en historie og fine fargekombinasjoner. Mange kan ta fine bilder og se gode komposisjoner. Denne kvelden lærte vi også timelapse og det gir en slik utflukt en ekstra dimensjon.

Blitzworkshop i Sverige 

For å få kule og uttrykksfulle bilder må man kunne en del om lyssetting. På den kjente bilkirkeråden i Sverige hadde vi blitzworshop og fikk krydret bildene ekstra med røyk. En unik og spesiell opplevelse. 

SoMe-kurs i Oslo

På Oslotur var temaet SoMe der vi hadde et kurs med Informasjonskontoret for folkehøyskolen. Det ble en veldig inspirerende økt sammen med proffe folk. Det vi lærte her skal vi bruke i driften av linjas egen instagramkonto. Det omtalte Munchmuseet fikk vi med oss også, og kanskje vil vi se noen Munch-inspirerte bilder i løpet av året? 

Sminkeworkshop til halloween

Når vi drar oss nærme november vet alle at det snart er Halloween. Vi fikk en hel dag med en fantastisk makeupartist. Hun lærte oss enkle og kule sminketriks som passer til denne sesongen. Sår, kutt og blod er stikkord for denne workshopen og engasjementet til elevene vitner om at det var suksess. 

Vårt mål med ulike workshops, oppgaver og undervisning er å gi elevene flere verktøy å bruke i sin bildeproduksjon og stimulere kreativiteten deres. Kanskje kan det bidra til at de kan bli friere i arbeidet sitt og mindre redde for å vise hele seg i sine uttrykk. 

Følg oss gjerne på Instagram for flere bilder, reels og stories. Den driftes av fotoelevene selv. Så den er morsom å følge for dere som er interessert i foto og hva vi holder på med på og utenfor skolen.