På fotolinja er det stadig noe som skjer. Mens mange på skolen var i praksis var noen av fotoelevene fremdeles på skolen og fikk leke seg med klær fra Fretex. 

Retrofashion fra Fretex i Halden funker som en kule!

Retrofashion
Det er viktig å få prøve seg. Det er viktig å få leke litt. For oss som driver med foto er det ekstra viktig å få erfare hva som skal til for å få til de beste bildene. Det betyr å finne de kule klær, prøve seg på styling og ha gode modeller med seg foran kamera. Fashionfoto er utrolig spennende og artig!
Tonje er nok kanskje skolens beste modell. Hun er flink til å gi bildene og klærne det lille ekstra.

Herlig besøk hos Fretex i Halden
Det var nesten som en drøm hadde gått i oppfyllelse da vi fikk komme til Fretex og plukke med oss de klærne vi ønsket. Her ble vi møtt med åpne armer og varme smil. For noen folk som jobber der! Det gjorde «jobben» uendelig mye lettere. Fotoelevene skal nemlig lage en Instagramkampanje for Fretex i Halden. Hvordan denne kommer til å bli vet vi ikke helt enda, men en liten teaser har vi fått. Andreas Svestad Utseth jobbet særdeles konsentrert og effektivt sammen med modellen sin Tonje Rønvik og fikk til en særdeles kul retrofashionserie.
Andreas nektet å gi seg før han fant en snekkerbukse!

I uka som kommer skal elevene også sette tekst inn i bildene slik at de vil fungere som en kampanje for Fretex.
Erfaring og mestring
Det er utrolig viktig å få erfare selv hva som kreves fra ide til sluttprodukt. Hvilke klær som fungerer best på foto, hvilke poseringer som gir klærne mest liv, og hva slags lys og modeller som står best til helheten. For det er denne erfaringen man skal bygge videre på. Denne erfaringen som gir en god mestringsfølelse å ta med videre.
Kule Tonje i streetfashion á la Fretex!

Det er selvsagt også utrolig kult at vi gjør denne jobben for Fretex, og at bildene skal brukes i en reklamekampanje for dem. Det er noe helt ekstra som vi ikke opplever hver dag. Vi sier som posene til Fretex. TAKK!
Les mer om Foto New York HER!
Sjekk ut Fretex Halden sin Instagram HER!
Følg Fotolinja på Instagram HER!