Vi hadde aldri vært i Japan før, så vi gledet oss veldig til alt vi skulle oppleve. Alt vi skulle smake og alt som var annerledes. Vi ble ikke skuffet.

Japan for dummies

Vi gledet oss veldig til Japanturen. Turen ble nøye planlagt og elevene fikk være med og bestemme hva vi skulle gjøre. Vi var enige om hva som var viktig og hva vi virkelig måtte gjøre.

Vi skulle både ha en faglig relevant tur, men også ha tid til å oppleve de små øyeblikkene som bare oppstår av seg selv. Vi skulle oppleve japansk kunst, kultur, mat og historie. Det fikk vi til så det sang.

Vi fikk oppleve alt vi hadde drømt om i Japan

Tokyo

Vi innledet turen med 5 dager i Tokyo. Vi bodde i Asakusa og det var lurt. Her var det ikke så intenst travelt og lett å orientere seg.

Herfra dro vi til de ulike delene av byen som Harajuku, Shibuya (verdens største veikryss), Shimokitazawa (veldig kult hipsterområde med hundrevis av 2nd hand butikker).

Vi fikk også omvisning av Thea sin slektning Yngve som bor i Japan. Vi fikk sett alt vi hadde ønsket oss og mer i Tokyo. Et av høydepunktene var besøk på teamLab Planets utstillingen. Som var en fantastisk opplevelse av lys, lyd og sansene våre.

Jeg vet ikke om jeg klarer å velge ut noe spesifikt jeg likte best med Japan siden det var så mye bra der! Det var veldig greit å finne mat når man ble sulten og det var ikke vanskelig å reise dit man ville. Det var alltid underholdende og spennende ting rundt oss og mange foto muligheter. Vi lærte mye om kulturen ved å dra til Hiroshima, templer og altere, bambus skogen og Nara parken. Den fineste byen var definitivt Kyoto, og det tror jeg mange er enig i. Jeg er veldig takknemlig for denne reisen jeg fikk oppleve med skjeberg folkehøyskole!
-Thea Skintveit

Kyoto

Vi var 6 dager i Kyoto. Det var helt fantastisk. Vi bodde på et kult hotell som var midt i smørøyet for alt vi hadde lyst til å se og oppleve.

Vi reiste til den store bambusskogen, så på shrines og besøkte tempel. Vi reiste på dagsturer til Universal studios der elevene fikk boltre seg i alt hva en fornøyelsespark kan tilby.

Vi reiste også til Nara parken, der rådyrene er så tamme at de kommer og nikker til deg for å få mat. der var vi også i en nydelig botanisk hage der vi fikk oppleve wisteriablomstringen på nært hold. Det var så nydelig der og blomstene duftet helt fantastisk.

Hiroshima

Siste dag i Kyoto dro vi på dagstur til Hiroshima for å se fredsmuseet der. Det ble en sterk opplevelse for oss. I etterkant er dette noe av det elevene selv sier var noe av det viktigste på turen.

Å gå gjennom museet og se hva atomkrig gjør med mennesker, gjorde sterkt inntrykk.

Vi følte ikke for å smile til fotografen foran domen i Hiroshima

Før hjemreise

Etter Hiroshima og Kyoto så reiste vi tilbake til Tokyo. (Tokyo heter egentlig Tokyo-to, som betyr «Kyoto i øst».) Vi reiste med lyntog og håpte å få sett Mount Fuji, men denne dagen var det tåke, så vi fikk ikke sett toppen.

Vi hadde noen fine dager før avreise, og fikk sett på det som vi ikke rakk før vi reiste til Kyoto. Vi var f eks på knivshopping i en gate der de bare har kjøkkenutstyr.

Vi besøkte også en utrolig fin Studio Ghibli-butikk som elevene selvsagt elsket. Vi dro også til Akhabara der de har alle verdens rare gadgets å se på.Vi hadde en helt fantastisk tur med en super fotogjeng, som var med på alt. Underveis hadde elevene ulike fotooppgaver.

I tillegg la de ut på linja sin Instagram. Etterpå vi kom hjem laget vi bok fra turen og den ble kjempefin. Så dette ble en opplevelse for livet.

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.