Hver høst drar Fotolinja ved Skjeberg Folkehøyskole til Oslo på dagstur. Turen har mange aspekter for elevene. De ytre rammene er tur til Oslo, streetphoto og besøk på Bilder Nordic School of Photography. Men det er flere ting med en slik tur enn bare dette.

mann fugl separasjon
Separasjon (Foto: Vegard Mostraum Hovind)

street photography
Mobile restauranter er populært i Oslo (Foto: Niklas Engelsen)

street photography
Et vidunderlig underlig hus (Foto. Isa Johanne Arntzen Johansen)

Forandring Fryder
Selv om man gjør noe man elsker, så trenger man forandring. Og forandring er, som vi vet, livets krydder. Å komme til Oslo og ha en dag bare sammen med klassekamerater og storbyen er stas. Nye utfordringer, nye omgivelser og ikke minst ny inspirasjon. Det gir mer næring til livet innenfor klasserommets fire vegger.
Å gjøre noe sammen, men hver for seg er både morsomt og lærerikt. Så når vi bruker en dag på en Oslotur, er den ikke bare fylt med innhold, den er fylt med flere lag av innhold og mening.
Før turen har vi forberedt oss slik at vi skal kunne gjøre det enklest mulig å få akkurat de bildene vi ønsker fra dagens tur. Da vet vi hvor alt er og kan jobbe mer effektivt. Samtidig vet vi jo aldri hvordan været er, lyset treffer, humøret vårt er. Så da blir utfordringen å la stemning, vær, arkitektur og folk få sin plass i fotografiene våre. Alt blir ett om man er heldig og jobber godt.
street photography
Refleksjon (Foto: Nora Arntsen)

Linjer (Foto: Joachim Friele)

Skolebesøk
Etter noen timer i byen med streetphoto gikk turen til fotoskolen Bilder Nordic. Her ble vi vartet opp med god info og ikke minst et superinspirerende blikk inn i fotograf Bjørn Opsahls vidunderlige verden. Her fikk vi også lære noen særdeles nyttige tips om både lys og manipulering av lys som nok var nytt for oss fra Skjeberg Folkehøyskole.
fotostudio
Fotograf Bjørn Opsahl viser oss noe av magien i hans fantastiske verden.

fotostudio
Som vanlig var det Casper som ble modellen vår i demonstrasjonen til Bjørn Opsahl

Vi skulle nok ha ønsket å være der lenger, men vi må si oss utrolig fornøyde og tilfredse med det vi fikk oppleve på noen få korte timer. Masse herlig inspirasjon, nye impulser og ideer og ikke minst en veldig god følelse av ivaretakelse fra gjengen på Bilder Nordic.
Videre på timeplanen ventet siste post på programmet; nemlig pizza på Peppes. Her fikk vi hyggelig service og nydelig mat som ble en herlig og mettende avslutning på turen.
Ikke glem å følge Fotolinja på Instagram og Facebook for flere bilder og historier.