Hvert år drar fotolinja over grensen til bilkirkegården i Båstnäs i Sverige. Det er en fin tur som er blitt en flott tradisjon, og hyggelig høstaktivitet. Været var fantastisk i dag. Sol og nesten 20 grader, vindstille og med vakre høstfarger attpåtil.
 


I år hadde vi med oss Willy som disket opp med grill, så da ble det pølse med lompe for alle til lunsj. Det er nesten underlig hvor godt det er med nygrilla pølser med lompe bare man har godt selskap.
 
En glad gjeng på tur! Det er ikke noe problem å dra over grensen når man har en så fin gjeng med seg.

Hyggelig selskap
Det var en blid og jovial gjeng som ankom bilkirkegården i formiddag etter en relativt kort biltur. Men vi kjente jo at klokka var 11.15 så vi måtte spise omgående. Uten mat og drikke, duger helter eller heltinner ikke.
 
Det er mye vakkert å få øye på i bilkirkegården, men det krever sin fotograf å fange en slik stening som dette (Foto: Tonje Rønvik)

Poetisk forfall
Etterpå gikk vi litt hver for oss og i små grupper rundt og oppdaget stedet. Det er jo litt spesielt å skulle oppdage et sted både personlig og gjennom kamera, men det er jo litt av magien for oss fotografer. Ut fra det vi ser trer motivene frem, enten man vil bruke macrolinse eller vidvinkel, eller noe midt i mellom. Fargespill, lyset og de gamle bilenes form og forfall. Alt er en del av dette som er uimotståelig for oss fotografer.
 
Et vakkert trekløver av bilder fra fantastiske Siri Holst Sverresvold

Det må sies at forfall er vakkert. Det er dette tidshjulet vi alle er med i. Alt er i en runddans mot forfall og død. Dette er jo også kjernen i fotografiet. At man fryser et øyeblikk på vei mot det endelige.
 
Willy var ikke bare sjåfør for oss i dag, men også kokk! Takk for maten, Willy!

Takk for turen alle sammen! Og takk for maten, Willy!

Flere bilder kommer på Instagram og Facebook, så ikke glem å følge oss der!