En av de ekskursjonene fotoelevene gleder seg mest til i løpet av skoleåret på Skjeberg Folkehøyskole, er turen til bilkirkegården i Båstnäs. Full av historikk ligger den dypt inne i de svenske skoger. Turen er et must for alle foto og bilinteresserte.

Gamle biler i alle former og fasonger er stablet oppå hverandre i bilkirkegården

Harry var ikke død!
Dagen startet noe grå og våt, men været lettet heldigvis etter at vi hadde stoppet og ordnet litt Harry-handel i Töcksfors. Ikke engang fotoelevene er immune mot sukkerlengselen. Derfra og til bilkirkegården er det en om lag tretti minutter kjøretur i flott natur som gir tankene et fint løft.
Joachim og Rashad må også til pers som modeller

Selv om naturen var flott var nok veien i smaleste laget for en stor buss, så for noen syntes nok at svingene kom litt brått på i ny og ne.
Vel fremme satte vi grillen i gang og fikk ordnet oss en lettvint og god lunsj: grilla pølser i lompe. Det var skikkelig mat for sultne fotografer.
Casper, Sigrid og Isa poserer i en gammel VW

Perfekt lys
Etterpå brukte vi tiden godt på å fotografere de ulike bilvrakene. Her kan man boltre seg med mange ulike typer foto; enten man vil fokusere bare på bilene, forfallet, formene eller andre detaljer. Hver fotograf finner som regel sin egen måte å fotografere på her.
Det var helt perfekte lysforhold for fotografering på bilkirkegården i dag. Ingen skarpe skygger eller sol, bare flatt og godt overskyet vær.
Isa, Carina og Vegard jobber konsentrert.

På veien hjem fikk vi oppleve noe veldig underlig. Langs veien satt det jegere på elgjakt. De satt ca en hver femtiende meter og kikket noe undrende på oss som kom sigende forbi i en diger buss. De syntes nok at vi forstyrret jakten for dem. Vi fikk også se en som hadde skutt en elgkalv. Det var nok ikke akkurat det vi hadde ønsket oss som avslutning på turen, men sånn er livet… og døden.
Men, det var en hyggelig og vellykket tur og vi hadde rikelig med tid til å få tatt de bildene vi ønsket.
Flere bilder finner du på Facebook og Instagram.