Foto har hatt mye opplegg i New York. Målet har vært at vi sammen skal ha en folkehøyskoleopplevelse for livet, lære noe og gjøre noe vi kanskje ikke visste på forhånd at vi skulle like. Nesten alt dette gjør vi også sammen, og det gjør også at opplevelsen blir enda mer unik.

Før vi gikk inn på Kinky Boots måtte vi jo ha et gruppebilde…

Mange opplevelser i kø
Vi satte ny rekord i opplegg på denne turen. Noe var nytt, mens mesteparten var ting vi har prøvd ut over flere år i New York. Ikke alt ble som planlagt, men alt har blitt slik det ble fordi vi har klart å samarbeide godt. Og så var det stas å endelig ha med Elisabeth Olsen på kontoret som reiseleder. Godt å ha med et grepa kvinnfolk på tur!
Hva likte elevene og reiselederne best på turen?
Når vi da spør elevene hva de har likt best er jo det også for å vite hva de tenker om opplevelsene vi har hatt sammen. Siden det nå er påskeferie er det ikke alle som har fått svart, men det får nå være slik det ble.
Gruppebilde i FN med Helge Østtveiten som tok oss med på en fantastisk omvisning.

Både Marte, Carianne og Elisabeth syntes at omvisningen på FN var det store høydepunktet på turen. Her fikk vi gå i fotsporene til alle de store som har arbeidet for fred på vegne av oss alle. Det blir påpekt at det både var lærerikt og interessant å besøke plassen der ”alt” skjer.
Niklas mener at turen til Frihetsgudinnen var høydepunktet. Han påpeker at det fine været og opplevelsen var prikken over i’en. I tillegg likte Niklas å fotografere alle de morsomme og livlige hundene vi traff på turen. (Og så gikk han og sang på «Sex is in the heel» etter at vi hadde vært på «Kinky Boots»)
Gruppebilde på LIberty Island

Pernille hadde nok litt problemer med å velge ut bare en ting så hun svarte kort og godt: ALT! Og at hele opplevelsen har vært utrolig fin for henne. Og som mange av de andre var det stas å være på Top Of The Rock.
Silje på Top of The Rock med Empire State Building i bakgrunnen

Malin er også rask til å påpeke totalopplevelsen som høydepunktet. Men hvis hun må velge ut bare en ting så velger hun musikalen ”Kinky Boots” med et stort smil.
Thomas lar aldri en fotomulighet gå fra seg, Her fra da vi var på Kinky Boots.

Silje er også enig med Malin om at ”Kinky Boots” var en stor opplevelse. Hun elsker alt som har med drag queens å gjøre, og liker musikaler.
Solveig er mer filosofisk når hun velger sitt høydepunkt. -Det beste med New York var når vi var på Top of The Rock! Dette var det beste fordi jeg fikk en indre ro som jeg ikke hadde følt på turen før da. Bare å stå der og nyte utsikten var helt fantastisk!
Solveig «in the zone» på Top of The Rock

 
Læreren selv syntes nok at foredraget og presentasjonen vi fikk av VGs fotograf Thomas Nilsson var høydepunktet. Der fikk man så utvilsomt se en mester i arbeid.
VGs faste fotograf Thomas Nilsson holdt et inspirerende og flott foredrag for oss på Sjømannskirken i New York

For mere bilder finnes de på Facebook og Instagram
Det må også legges til at alle var fornøyde med rommene sine og at elevene hadde rasende fart på wi-fi’en på rommene sine. Det hadde nemlig ikke reiselederne.
Men vi nådde målene med turen. Og det er vi veldig fornøyde med.