Tradisjonen tro har fotolinja vært på tur til bilkirkegården i Båstnäs i Sverige. Endelig var været på vår side og vi fikk en helt nydelig fotodag med både pølsegrilling og herlig stemning.

Julia fant motiver overalt på bilkirkegården.


Tradisjon
Hvert år drar vi på fotolinja til bilkirkegården i Sverige. Dette gjør vi fordi det er et utrolig kult sted med, bokstavelig talt, tonnevis med fantastiske motiver, samtidig som det er en relativt kort biltur unna.

Thea fant en fugl i buskaset som hun måtte få foreviget.


Historisk bilkirkegård
Her kan elevene fotografere gamle og rustne biler i veldig forskjellig forfatning. Bilkirkegården har en lang historie også. Mangel på bildeler, samt strenge restriksjoner og underlige tollregler i Norge etter krigen, gjorde at brødreparet Tore og Rune Ivansson kunne ha en lukrativ forretning på svenskegrensa. Folk kunne kjøpe bil i deler tollfritt i Sverige for så ta disse med hjem til Norge for å sette bilen sammen der.

Tobias og Hans Martin hadde utvilsomt en helt perfekt dag på svenskesiden av grensa.


Denne forretningen er et fjernt minne nå som de fleste av de ca 700 bilene er mer eller mindre oppspiste av rust, forfall og vandalisme.

Lekne elever som smiler er det beste på tur! Her er det Maia som har kjøretime for fotografen.


Forfall
En annen estetikk oppstår i maskinenes forfall ute i naturen. Naturene spiser opp maskinene og de blir igjen en del av det uendelige kretsløpet. Vi blir minnet om at alt er forgjengelig, alt skal dø og forsvinne. På denne måten er bilkirkegården en særlig fotogen påminnelse om dette.

Denne bilen er nok parkert for godt i de svenske skoger.


Virkelig uvirkelig
Det er fantastisk å kunne gå rundt i denne nesten uvirkelige blandingen av natur og forfall. Elevene er oppslukte av motivene og lærer mye. De får en passelig stor utfordring, og hjelp underveis. Det er en veldig god og produktiv atmosfære å arbeide i. Og selvsagt hadde vi en liten pit stop for å kjøpe godis på veien hjem..

Andrine ble veldig begeistret for at denne sommerfuglen ble sittende lenge nok til at hun kunne få noen gode bilder av den.


Vi hadde en helt nydelig og supertrivelig dag i Sverige.  Til og med pølsene smakte fantastisk. Elevene er med og tar ansvar og bidrar på hver sin måte og det er en fryd å være på tur med denne gjengen.  Dette lover godt for skoleåret 2019/20, og studieturen vår til New York i April.

Ikke engang en nifs og potensielt livsfarlig slange kunne ødelegge turen vår ut i den svenske naturen.


Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram