Malin Vorhaug som går på fotolinja vår (Foto- fashion og kunst) har skrevet litt om hvordan hun jobbet med bildene hun tok da hun og medelevene hennes fikk låne klær hos Fretex i Halden til en oppgave. Det har blitt en fin tradisjon at vi får låne klær hos Fretex, som vi bruker til å øve på fashionfoto med. Bildene kan da Fretex bruke i sine SoMe-kanaler.

For en tid tilbake så fikk vi på fotolinjen muligheten å ha et spennende samarbeid med Fretex Halden. Vi dro til butikken og der fikk vi velge ut, og låne hvilke plagg vi ville, som var veldig gøy! 

Malin Vorhaug er en kreativ og flink fotograf

Vi tok med oss ganske mye. Da jeg hadde kommet tilbake og tenkt litt på klærne jeg hadde tatt med, og hvilke jeg ville bruke, så hadde jeg lyst til å ha Filippa som min modell. Dette pga jeg ikke har hatt hun som min modell tidligere, og at jeg synes hun er veldig flink foran kameraet. 

Ideen tar form

Jeg hadde tenkt litt på hvor jeg ville ta bilder, og viste at jeg ikke hadde så lyst å ta i fotostudioet vårt, siden jeg hadde gjort mye av det før og ville gjøre noe annet. Så da ble det rommet rett utenfor studioet, som er veldig lyst og fint, med masse planter.

fashionfoto skjeberg folkehøyskole
Filippa er en suverent flink modell
Å skape et univers med fotografi

Filippa ville også ha meg som modellen hennes, så vi tok noen kule bilder i studio med de klærne hun hadde valgt ut for meg. Når det var tid for min shoot tok vi studiolysene til naborommet og jeg satt opp disse som jeg ville. Jeg ville ikke ha for hardt lyst, så jeg brukte 2 lys som jeg prøvde flere lyssettinger med, der jeg lekte litt med hvor mye skygger jeg vil ha. Jeg hadde på en softbox på ene lyset og den andre uten.

Veldig kult at Filippa har på fotografens briller
Å bli fornøyd

Av de klærne jeg fant på Fretex, fant jeg ut jeg ville prøve en litt 70-talls stil først, med en mønstrete silkebluse, brun olabukser og brune sko. Jeg er også veldig glad i fargerike dresser, så jeg ville også ta noen kule bilder av Filippa med de dress jakkene og buksen jeg fant hos Fretex. Eneste plagget som jeg brukte som ikke var fra Fretex var min egen røde dressbukse og briller. 

Malin er et naturtalent som fotograf

Alt i alt, så ble jeg ganske fornøyd med bildene mine, og synes Filippa ser helt fabulous i alle outfittene! Vi hadde det veldig gøy under shooten og endte opp å ta bilder i over 2 timer. Hvis jeg skulle si hvilke bilder jeg tok som jeg likte best, så er det desidert de med fargerike dressene. Spesielt den røde dressen.

Malin fotografert i forbindelse med fotolinjas prosjekt «respekt» der alle på skolen ble fotografert og framsnakket.

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.