Fotografene var forberedt hva klær og fottøy angår. De fleste var kledd for en lengre fottur på Hardangervidda. Mye klær til tross, ingen hadde problemer med å hoppe fra den ene glatte fjæresteinen til den andre, med både digitale og analoge kameraer i bagasjen.

Da batterier og film tok slutt, dro gruppen til Skjærhallen, Hvalers lille sentrum, for å spise lunch. Etterpå satt vi kursen mot Tredalen på Spjærøy, vår «final destination».

Sjøluften gikk tydeligvis rett i fletta på på de unge fotografene. Klokken fire på ettermiddagen stupte majoriteten av gruppen rett til sengs. De som holdt seg våkne, reparerte støle kropper med yoga i vannkanten ledsaget av fotolærer Annette Klingvall.

Grilling og modellshoot
Gruppens kortfilm-lærer, Tore Bjerketvedt, vekket trøtte turgåere med lukten av grillmat. Selv om de fleste hadde proppet seg med både sjokolade og godterier hele dagen, gikk laksepølser og hamburgere ned på høykant, men Ballerinakjeks til dessert, det var det ingen som ville ha.

Solen var iferd med å takke for seg da vi var klare for kveldens fotoshoot. Våre to modeller, Eveline Bjerknes og Hildur Augustdottir gjorde en fantastisk innsats.
Idet jentene poserte på bryggen foran ivrige fotografer, gløttet kveldssolen frem mellom to skyer. Det magiske lyset var der i bare noen få minutter, og fotografene fyrte løs.
Zeid Alsaaty og Anders Tveit sto på hver sin side av settet med reflektorer. Guttene fanget solstrålene, og sendte de tilbake på modellene.
Alle fikk opplevelsen av å ha tatt gode bilder denne dagen.