Glade og fornøyde satte alle sammen seg senere i skolens egen buss med ett mål for øyet; Strømstad. Strømstad, Sveriges metropol for løsgodis og harry nordmenn. Og selvfølgelig ferjen, som etter et kort opphold skulle ta oss til Koster. Etter en times sjøreise satte vi bena på øya, og rakk akkurat inn døra på «pensjonatet» Guri Malla før det begynte å regne.

Etter en kaffepause for noen og en lur for andre, tok vi på oss fullt regnutstyr og gikk i gang med turens første oppgave. Oppgavene besto i å ta forskjellige natur- og stemningsbilder. Gruppen splittet seg litt, og de fleste gikk en lang tur mens de resterende holdt seg sammen med fotolærer Jarle i nærheten av huset. Til tross for dårlig vær og noe dårlige klær holdt alle ut og fikk tatt mange flotte og noen mindre flotte bilder. Når alle var trygt i hus, ble det kaffekos og gitarspill foran peisen. Til middag var det fajitas og eplekake til dessert.

Sol, strand og sauer
Vi var heldigere med været den neste dagen. Det var fortsatt overskyet og det blåste rimelig friskt, men solen tittet frem i ny og ne. Vi skulle ut på en ny tur og hadde fått en ny oppgave, nemlig å finne ting i naturen vi kunne lage et mønster ut av. Mange fant flere rare planter og blomster, mens andre var mer opptatt av å tøyse og ta bilder. Vi tok pause ved en nydelig strand der vi spiste matpakker og lekte i vannkanten. Så gikk vi videre gjennom Kosters flotte landskap med godt humør. Turen endte i en stor saueflokk, til glede for entusiastiske fotografer og gru for de som har sett filmen «Black sheep».

Da vi kom i hus igjen, tok de fleste seg en lur mens de andre fortsatte med oppgavene. Senere lagde elevene middag og det ble nok en gang en hyggelig kveld i det gule huset på Koster.

Rydding
Dag tre, fredag, besto mest av rydding. Vi var effektive og fikk gjort unna det meste i løpet av kort tid, så de resterende to timene satt vi utenfor og kjedet oss, helt til lærer Mona tvang hele gruppen opp i et epletre for å ta bilder. Det var vanskelig og traumatisk for noen, men bildene ble veldig flotte. Så gikk vi ned for å vente på fergen som skulle ta oss tilbake til fastlandet.

Hele turen gikk rimelig smertefritt. Det var ingen som datt i vannet eller sklei og skadet seg på svabergene. Det var også veldig få sure miner. De fleste kom seg også trygt hjem med bussen, i mens andre hadde bilproblemer. Men alt i alt var dette en kjempefin tur vi kommer til å huske lenge.