Hvert år har fotoelevene ved Skjeberg Folkehøyskole fotoutstilling i Fredrikstad kino. Det har nå blitt en solid tradisjon som vi er blitt glad i. Hver elev stiller ut det beste bildet fra skoleåret så langt, og vi printer bildene STORE! Da blir det mest gøy!
Gjennom skoleåret har vi jobbet med mange forskjellige oppgaver og sjangere, så derfor har utstillingen i år blitt veldig variert og fin. Noen liker best naturbilder, andre liker best å fikle i studio eller Photoshop, og noen gjør alt på en gang.

Denne gjengen, altså! Vi skal ha to eksterne utstillinger i år. Først Fredrikstad, deretter… NEW YORK, baby!

Give us a poem!
Tittelen på utstillingen er et sitat fra Mohammad Ali, som da han ble utfordret av en publikummer som ropte ”Give us a poem” mens han holdt en tale, kort svarte ”Me, we”. Ofte kalt verdens korteste dikt, har dette også gitt opphav til både kunstverk og ettertanke.
Det er stas å se bildene så store for første gang. Dette var ordentlig gøy!

Følelse, håndverk og utvikling
Det som er viktig når vi skal stille ut er at det er bilder med følelse, bilder som gir oss noe. Ikke bare pent, men også interessant, utfordrende eller spennende. Noe er uventet og noe gir oss en gjenkjennende følelse. Godt håndverk er en selvfølge på en slik utstilling, men det har elevene i fingerspissene nå, de har lært mye. De har hatt en god utvikling de kan være stolte av.
En strålende vakker solnedgang fra Hvaler måtte med i utstillingen. (Foto: Isa Johanne Arntzen Johansen)

Alle 19
Hver og en av elevene på Fotolinja har bidratt til utstillingen, og gjort at den består av 19 fabelaktige bilder. Vi er stolte av resultatet både på egne og hverandres vegne. Vi heier på hverandre, og ser at alle bidrar med sin bit av helheten. Det er stas når det blir så bra, og alle opplever å lykkes på sin måte.
Det er ulidelig spennende når man får se fotografiet sitt skrevet ut for første gang.

Vi har vært en hel dag på Møklegård Printshop og vært vitne til at bildene kommer frem, ett om gangen til vi til slutt har alle sammen. Vi har printet bildene i 70 x 100cm så det blir skikkelig schwung på sakene. Så store bilder lager vi jo ikke hver dag, så det var ordentlig stas å se bildene komme ut av maskinen.
Noen ganger er det deilig å forsvinne inn i Photoshops vidunderlige verden. Da kan man virkelig leke med kreativiteten. (Foto: Nora Arntsen)

Fotoutstilling i New York
Etterpå utstillingen er tatt ned skal vi begynne å planlegge utstillingen vi skal ha i New York. Det blir om mulig enda kulere enn å stille ut her. Men vi tar en ting om gangen. Nå skal vi nyte dette øyeblikket, så får vi vente til vi er i USA i april med neste utstilling.
Når tankene og kreativiteten får leke blir bildene oftest knakende gode (Foto: Andrine Kompen)

Utstillingen i Fredrikstad kino henger fra 25 januar til 3 februar i Fredrikstad kino. Høytidelig åpning kl 13 torsdag 25 januar.
Ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook!