Det har kommet mange gode nyheter for elevene på Foto – New York i år. Vi skal på en rekordstor tur til New York, med besøk til Niagara Falls og fotoutstilling i ”The Big Apple.” Vi må nok si at det at vi har fått lov til å stille ut bildene våre i New York er årets scoop for både elever og lærere.
 

Et sykt kult bilde av Vegard som vi nok kommer til å få se på veggen om ikke lenge (foto: Vegard Mostraum Hovind)

Foto bidrar
Vi har også satt ny innsamlingsrekord fra salget av de flotte kalenderne elevene har laget og solgt til inntekt for Sjømannskirken i New York og deres gode arbeid. Det blir hyggelig å overrekke dem en solid sum igjen. Vi er stolte av å hjelpe til.
At en vei og dens linjer kan være så vakkert! (foto: Torbjørn Kosmo)

Historisk utstilling i New York
Tenk, vi skal stille ut i New York! Er ikke det bare fantastisk? Det er en karamell vi må suge lenge på altså!
I New York skal vi stille ut bilder av det aller mest eksotiske vi kan tenke oss for amerikanske øyne: nemlig norsk natur. Vi skal stille ut i Sjømannskirkens ”Trygve Lie Gallery”. Her sitter det mye historie i veggene, så vi er veldig stolte, takknemmelige og glade for at vi også skal få bli en del av denne.
Så vakkert er det i Vadsø når Rashad El Gharib fotograferer.

Årets beste bilder
Ikke bare er årets kull en flink og fin gjeng som gjør mye spennende og interessant, men de har også noen hel del på hjertet i bildene sine. Derfor er det en spennende tid vi nå går i møte, med den årlige store utstillingen i Fredrikstad Kino, som i år har fått tittelen ”ME WE”. Tittelen har vi regelrett stjålet fra «verdens korteste dikt» av Mohammad Ali.
Her skal vi stille ut det beste av det beste fra årets produksjon i stort format. Hver elev stiller ut det absolutte beste de har produsert i høst og vinter. Det blir ikke lett å velge, men uansett så vet vi at det blir bra.
Halloween-oppgaven gir alltid mange morsomme og kule bilder. (Foto: Nora Arntsen)

Et eventyr
Vi er også skrekkelig spente for turen til Niagara Falls. Vi tror det blir litt av et eventyr å oppleve alt dette sammen. Og tenk på de fete bildene vi får tatt! Det kribler i magen allerede. Tenk at vi skal ditt. Vi klyper oss litt i armen.
Refleksjoner gir poetiske bilder (Foto: Sigrid Dahle Uggerud)

Vi gleder oss veldig til alt som skal skje fremover, og håper mange av dere kommer og ser på ”ME WE”- utstillingen i Fredrikstad. Vi har høytidelig åpning 25 januar, kl 13.
Det er leder i Opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune, Elin Tvete, som står for den høytidelige åpningen. Utstillingen henger en uke.

Følg oss på Instagram og Facebook for flere bilder og info.