Som fotoelev på Skjeberg folkehøyskole er det viktig at du skal få prøve deg på mange ulike ting uten at det skal koste skjorta. Derfor har vi en del fotoutstyr til utlån, som uten tvil vil gjøre store positive utslag på bildene du ønsker å ta.
For at du skal få et godt utbytte av skoleåret er det viktig at du selv har et greit digitalt speilreflekskamera. Det er også viktig at du har en bærbar pc slik at du kan redigere bildene dine. Du vil også trenge et stativ, men noe dyrt utstyr utover det, trenger du altså ikke.

Noen av linsene vi har til utlån på fotolinja

Vi har nå en ganske så imponerende liste med objektiver som vil gi deg fantastiske muligheter i løpet av skoleåret. Vi har også tre proffe Canon EOS 5D. Dette er utstyr du kan låne når som helst i løpet av skoleåret i en begrenset periode. Alle linsene våre er i proff kvalitet. Under følger en kort beskrivelse av disse samt linker til mer info.
De ulike linsene vi har er:
50mm
40mm
16-35mm
35mm
70-200mm
24-70mm
85mm
135mm
100mm
Portrettlinsene kan også brukes til å fotografere hunder.

Portrett
Vi har to ulike 50mm linser. Vi har to 1,4 og også noen 1,8. Dette betyr at du kan få blenderen veldig åpen og du kan få dødsfet bokeh og blurry bakgrunn i bildene dine. 50mm er best på portretter og  ting som er relativt nære.
85mm er vår nye portrettlinse til bruk i studio og på tur. Denne må man nesten prøve for å tro på. Helt nydelig resultater og selvsagt i ypperste kvalitet.  Blenderen går til herlige 1,4.
Vi har også en såkalt pancake-linse, som er en 40mm. Denne blir ofte brukt til film og video, men også streetphoto og studio. Blenderen går til 2,8.
 
Når man tar gruppebilde er det greit med en vidvinkellinse. Her er et bilde fra turen vår til New York i vår.

Vidvinkel
16-35mm og 35mm er to vinkellinser. Disse er best til å få med mest mulig i et bilde, f eks gruppebilde, eller pressebilder. Vidvinkel brukes også veldig mye i boligannonser, noe som helt sikkert har ført til mange overraskelser på visninger. 35mm går til blender 1,4.
 
Canon 5D Mark III og den nye vidvinkel tilt/shift linsa vi har kjøpt inn. Begge deler er til utlån for fotoelevene.

Vi har også en superfantastisk tilt/shift linse, Canon EF 17/4,0L TS-E. Den er spesialberegnet for arkitektur og interiørfoto i tillegg til kreativ fotografering som f eks timelapse. Den norske fotografen Eirik Evjen brukte en slik linse til sitt prosjekt TINY CAPITAL.
Lang eksponering i Niagara Falls med 70/200mm linsa og filter.

Zoom
70-200mm er en zoom som er veldig fin å bruke når man skal ta bilde av noe som beveger seg og er litt for langt borte til at bildet blir kult med standardobjektiv. Denne linsa er helt rå til å fotografere på konserter, fotballkamper eller i New York. Denne har vi også gråfilter til, så vi kan ta lange eksponeringer i dagslys. Noe som vi f eks gjorde i Niagara Falls. Blenderen går til 2,8.
135mm er en moderat telelinse som kan brukes til de fleste ting når man er på tur. Vi gleder oss til å teste den ut. Vi vet at vi kommer til å få noen helt sinnsykt kule bilder med denne. Vi tenker at denne kommer til å bli favoritten til streetphotography i New York. Blenderen går til 2.
Street
24-70mm er en profflinse til bruk på dagsturer etc. Den er veldig lik den som følger med de fleste kamera bortsett fra en ting: den er helt enormt god og blenderen går helt opp til 2,8.
 
Med makrolinse blir det mikroskopiske stort

Macro
100mm er en superkul macrolinse. Den gir oss mulighet til å virkelig gå nærme de små tingene rundt oss. Denne må man bare leke seg med. NB; til denne må man bruke stativ ellers får man aldri skarpe bilder. Veldig nøyaktig og morsom å jobbe med.
 
Bål, pølser, fint vær og glade elever. Mer kan man ikke ønske seg.

Fullformatskamera
Til disse linsene trenger du et Canon speilrefleks. Har du ikke det selv, kan du låne ett av oss i en begrenset periode. Vi har Canon EOS 5D Mark II og Mark III. Dette er helt sinnsykt gode kamera og vil garantert få deg til å sperre opp øynene når du ser resultatet.  Alle 5D’er er fullformatskamera. Dette betyr at bildebrikken er større og du får helt ekstremt god kvalitet på bildene dine.
Vi har også et Nikon D7100 til utlån. Til dette har vi en 50mm og en 18-140mm som er en vidvinkel zoom linse.
Mer om Fotolinja finner du HER. Vi er også å finne på Instagram.