Mediaelevene har så langt i år vært mye i Oslo men på denne turen var dagsprogrammet litt annerledes enn normalen vil mange si. Dagen startet tidlig med besøk på selveste NRK P3 på Marienlyst, hvor vi fikk komme inn og snakke med bl.a P3 Morgen-redaksjonen.

Siden linjeopplegget vårt på radiosiden på Skjeberg ligger tett opp til NRK P3 sin modell så er det veldig nyttig for elevene å få prate med sine radioforbilder slik som Tete Lidbom, Nate Kahungu og Arian Engebø m.fler. Ekstra gøy er det jo at Nate er ekte Særping og at mediaelev Sander Nygård, Ingrid Frimann Karlsen og Håkon Jahren intervjuet Nate på Rød løper på P3 gull i høst.

Inspirerende besøk
P3-gjengen ga elevene nyttige tips til karrieremuligheter og råd om hva som lønner seg for å få jobb i bransjen. Flere av årets mediaelever satser sannsynligvis på en karriere innenfor mediebransjen så de var ivrige på å spørre og benytte seg av sjansen for å få noen gode tips før søknadene skal sendes inn til høyskoler etter hvert.

«Hjørnet til Mike»
Dagen fortsatte med et besøk innom Fredssenteret på Nobelinstituttet hvor vi tok en liten runde og beskuet bl.a Yoko Onos fredsutstilling som for tiden er utstilt i Oslo. Deretter bar det bort til Mikes Corner for å få seg lunsj. Mikes Corner er en ultrahip hjørnerestaurant som ligger litt bortgjemt inne i Bjørvikas labyrint. Her fikk elevene seg en gledelig overraskelse. Stedet har nemlig sin egen sang skrevet og fremført av Karpe – BigPapaGoat_v4_4130422.wav for dere som vet.. uansett, maten var supergod.  

Omstridt bygg
Det er jo nesten obligatorisk for alle å ta seg en tur innom Munchmuseet en eller annen gang nå som museet er så lett tilgjengelig. Du kan si hva du vil om byggets utforming, men det er skikkelig kult at Munch nå har fått et trygt sted å «henge kunsten sin» etter relativt mye famling av Oslo Kommune.

Her tok vi en runde og beskuet Munchs bilder. Bl.a Madonna, Pubertet, Livets dans og selvfølgelig Skrik x3. Dette ga såpass mersmak at vi måtte se Munch-filmen fra 2022 dagen etterpå.

Myteomspunnet platesjappe
Fra Munchs skrik gikk turen over til Schweigaardsgate 56 hvor den legendariske platesjappa Neseblod (tidl. Lille Helvete) ligger. Kort fortalt så omtales denne sjappa som krypten til norsk Svart Metall. Det var i denne butikken miljøet rundt Norges største Musikk-eksportvare (Black Metal) ble unnfanget. Er du mer nysgjerrig på historien? Google it!

Etter å ha kommet opp i dagslys igjen så var det litt tid til egne opplegg men noen av oss svingte innom Oslos Kretsfengsel for å sjekke om Egon Olsen kom ut døra..

Moro med TV-innspilling
Deretter gikk turen tilbake til NRK, hvor vi overvar en innspilling av Nyttpånytt som publikum. Vel så morsom som innspillingen var det å bli varmet opp av Aleksander Grimstad, en veteran innenfor faget og latteren satt meget lett etter at han hadde gått løs på oss før vi anvist plasser i studio 1 på NRK.

Man kan ikke si annet enn at skoleturer til Oslo gjør noe positivt med miljøet. Og det var en sliten og fornøyd gjeng som sovnet i bussen på vei hjem til Skjeberg. Takk for turen folkens og takk til Oslo, vi kommer igjen.