I dag ringte bjellene inn til frokost klokka 5.00. Det var grunnet avreise til Livingstone klokka 5:30. Oppholdet i Lusaka er over. Nå skal vi videre til Livingstone for store naturopplevelser som Victoria Falls, og safari med overnatting i Botswana!.

«On the road again». Trøtte, men gode SPORT-elever klare for nye opplevelser!

Det som skulle være en rolig start på dagen ble litt mere stressene på grunn av at bussen kom 1 time for sent, snakk om «African time».

Når vi omsider hadde kommet til busstasjonen startet en minneverdig reise. Bussturen vi skulle på varte ikke mindre enn 7 timer men bussjåføren var sjenerøs nok til å gi oss et toalett pause på 10 minutter. Det startet med noe som kunne minne om en gudstjeneste. Men det var bare en hyggelig mann som ba for oss om at vi skulle få en trygg tur til Livingstone.  

Vi passerte mange busstasjoner på veien fra Lusaka til Livingstone. Over alt var det liv og røre om vi stoppet, og noen skulle ut og strekke beina!

Fra Lusaka til Livingstone ble vi tilbydd alt fra powerbanks til bananer hver gang bussen stoppet for å ta opp folk på bussen. Mange selgere langs veien benytter sjangsen når bussen stopper et sted. Heldigvis ble vi underholdt av filmene som ble visst på skjermene i bussen. Turen tok lengre tid enn forventet og nærmere ni timer enn syv. Når vi kom av bussen ble vi velkomne av flere som ville kjøre oss til «Jollyboys Backpacker», stedet hvor vi skulle bo for resten av oppholdet i Zambia. Etter en lang busstur ville ikke du trodd det kunne bli noe særlig slitsomt å komme fram, men når vi leide 3 biler for bagasje og vi fikk plass til ni personer i en syv seter var det ingenting som sjokket oss lenger.

Jollyboys Backpacker er en liten oase for alle reisende som vil ha noe veldig hyggelig til en rimelig penge!

Når vi endelig kom fram til Jollyboys føltes det som paradis. Alt fra basseng til bordtennisbord, og ikke minst TV med Premier League som noen benyttet seg av umiddelbart.

Evaluering er viktig! Hovedlærer Thomas Lilleby ledet oppsummerings- og refleksjonsrunden med sine elever. Møtet og leken med barna, og de sosiale utfordringene i landet var det mange som trakk fram.

Før vi gikk til middag hadde vi en felles oppsummering av Lusaka oppholdet, der hver elev ble utfordret til å si noe om inntrykk, opplegg og refleksjoner om oppholdet her så langt. Dagen ble avsluttet med middag på Olgas, en pizzarestaurant som er en del av et større prosjekt der alt overskudd går til å hjelpe utsatte folk i Livingstone.

Veggmaleri fra pizzarestauranten Olgas. Overskuddet fra driften her gir arbeid og inntekter til sårbare i nærmiljøet.

Kvelden senker seg over Jollyboys Backpacker første kvelden! I morgen venter fantastiske Victoria Falls!