Det å sette ord på hva som var best med Skjeberg folkehøyskole er ikke lett mener Lene. «Ikke fordi jeg ikke hadde det bra der, men rett og slett fordi det var for mye som var bra.»
Hun ser tilbake på sitt år på Skjeberg Folkehøyskole. Filmkvelder, basketball i gymsalen, hockeykvelder i kantina, mange fine turer, fine samtaler med romkameraten, bingo med Liv Solveig, mye latter og mange gode venner samlet på et sted.
«Det beste minnet mitt fra Skjeberg folkehøyskole må være turen til Källviken. En tur hvor alle fikk en mulighet til å bli kjent med hverandre gjennom sport, musikk og lagkonkurranser. Vi ble utfordret til å prate med de utenfor de vennegjengene vi allerede hadde blitt. Vi delte rom med folk vi kanskje ikke kjente så godt, og vi ble kjent med hverandre på nytt igjen.»
Ingen karakterer men mye engasjement
Skjeberg folkehøyskole gir deg mulighetene til å kunne lære og gå i dybden på fag uten at man blir målt på karakterer eller opp mot hverandre. «Selv så valgte jeg sportsjournalistikk og idrett, noe som ikke var et vanskelig valg for meg. Det er en linje hvor du kan jobbe med sporten og utøve den selv. Du får muligheten til å konkurrere med andre folkehøyskoler og dine egne linjekamerater.»
Godt samhold
«Samholdet på skolen var helt utrolig, det spilte ingen rolle hvilken linje du gikk på. Alle hadde noen å være med. Hvis du ikke hadde det, så var det noen som støttet deg og tok deg inn i gjengen. En skulle kanskje tro at det var litt vanskelig som eneste jente i på en linje på 12 elever, men sånn var det ikke for min del. Fra dag en så gjorde de alt for at jeg skulle føle meg som en del av gjengen og det tok ikke lang tid før jeg var en av gutta.» forteller Lene.
Gjennom sportsjournalistikken får du muligheter til å jobbe med forskjellige idretter og lag i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden hvis du vil. Lene valgte å jobbe med Sparta Sarpsborg, hvilket hun har valgt å fortsette med etter at hun ble ferdig på Skjeberg.
Livet etter Skjeberg
Lene valgte å jobbe videre med journalistikken og tok med seg det hun hadde lært fra skoleåret. Hun jobbet som frivillig i den lokale fotballklubben Kil Toppfotball, som fotograf og jobbet i lokalavisen som frilans journalist. Dette har ført til at hun nå studerer medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo og jobber for Viaplay sport i Nent Group.
«Hvis jeg ikke hadde valgt å gå sportsjournalistikk på Skjeberg er det ikke sikkert jeg hadde hatt muligheten til å jobbe med det jeg jobber med i dag. Året ga meg mye motivasjon til å fortsette på drømmen om å jobbe med sport og det ga meg mye kunnskap innenfor faget.» deler Lene avslutningsvis.