Vi er glade i den tradisjonelle julefeiringen med grøt, ribbe, pepperkaker og gløgg. Og dette har det blitt mye av disse ukene.  Julefeiringen toppet seg med juleverksted siste mandagen der elevene kunne lage julegaver og pakke inn, eller sende selvlaget julekort fra Skjebergnissens eget julepostkontor. 

Juleverksted: Siste mandag før jul var hele spisesalen gjort om til mange ulike juleverksteder. Og produksjonen var høy!

 
Julebakst: Krumkaker høre med på et skikkelig juleverksted, og de var veldiiiiig gode!

Åpnet postkontor: Nissen tok turen innom verkstedet for å ta i mot julehilsener, delte ut frimerker, stemplet nylagde julekort, og forsikret alle om at korta skulle komme fram til jul!

 
Fred og solidaritet er ord vi er glad i, og vi er ekstra opptatt av det i adventstiden. Tidligere i høst deltok hele skolen i vårt «Zambialøp», som er et solidaritetsprosjekt til inntekt for en skole i Lusaka i Zambia, der de fattigste barna får tilbud om gratis skolegang. Elever og ansatte samlet inn 60000,- kroner og sikret med driften for mange måneder.
Zambialøpet: Årets løp ble både fargerikt og innsatsfylt! Og pengene som kom inn går direkte til å gi utdanningstilbud på vår egen skole i Lusaka. «Everyone is happy here now» skrev rektor ved skolen Fred Kangwa i sin julehilsen til Skjeberg-elevene. 

 
Solidaritet: Skjeberg Folkehøyskole har vært med å bygge og støtter nå «The Skjeberg Bauleni Youth Development Center» som en del av vårt solidaritetsarbeid.

 
Under fredsprisutdelingen i Oslo fikk omlag 20 elever og tre lærere delta under det såkalt Nobelintervjuet, som er en direktesendt internasjonal TV-sending fra Oslo Rådhus. Det var sterkt å overvære intervjuet med årets vinnere av Nobels Fredspris; Nadia Murad og Denis Mukwege som snakket om sin kamp for å motarbeide de verste overgrep og undertrykkelse av kvinner i krigsområder.
Nobelt: Noen av Skjeberg-elevene klare for å høre på årets Nobelintervju i Oslo Rådhus tidligere i desember. Det ble en sterk og nær opplevelse.

 
Her på Skjeberg Folkehøyskole har vi lagt bak oss et innholdsrikt halvår siden oppstarten i august. 90 elever og 20 ansatte har lært hverandre å kjenne som om vi har kjent hverandre for alltid. Og mye positiv energi blir utløst gjennom gode vennskap, faglige opplegg, samarbeid, humor og ungdommelig driv!   Vi ønsker både de vi kjenner og alle andre en riktig god jul, og gleder oss veldig til det nye året – med alle de mulighetene som ligger i det!
Klart for julefest: Her er vår strålende gjeng på kjøkkenet oppstilt foran et like strålende festbord før julemiddagen. Vi ønsker alle en riktig strålende, fredelig og smaksrik jul!