Etter at både Tromsø, Rosenborg og Bodø/Glimt har avgitt poeng, så er en medalje nærmest sikret for Fredrikstad, men om det blir sølv eller bronse er fortsatt ikke avgjort. Med fem poeng ned til Tromsø på tredje, og seks poeng ned til Rosenborg på fjerde, så skal det mye til for at sølvet ikke havner i Plankebyen.

FFK-treneren innrømmet etter kampen at det vil bli svært vanskelig å ta igjen Stabæk. Og den oppgaven ble ikke mye lettere etter Stabæks seier over Brann i Bergen.
Uwe Rösler måtte medgi at laget hans ikke var gode nok.
– Fredrikstad var bedre enn oss, men ikke mye bedre. Kampen holdt ikke noe høyt nivå med tanke på at det var to lag som kjemper om medalje, uttaler Rösler.

Innøvd frispark
Både Hans Erik Ramberg og Gardar Johannsson var begge nære ved å gi Fredrikstad ledelsen, men det var Kvisvik som skulle få den æren med en litt spesiell frisparkvariant.
Abgar Barsom trillet ballen ut til Kvisvik som skrudde ballen i keeperhjørnet fra 16-17 meter.

– Vi avgjør kampen med en genistrek. Dette er noe vi øvde på på trening, og da er det godt å se at den satt, sier Ardian Gashi om Raymond Kviskviks scoring.

Rösler var ikke fornøyd med måten frisparket kom på, og uttalte følgende om situasjonen:
– Vi gir bort et for lett frispark. Med tanke på posisjoneringen til forsvarsfireren, så burde man klare å hindre et slikt oppspill. Jeg advarte i tillegg gutta om at Kvisvik kunne finne på noe uventet, men allikevel klarer vi ikke å stoppe han.

Fornøyd Grönhagen
Anders Grönhagen var strålende fornøyd med gjennomføringen av kampen og roser blant annet Joakim Thommassen og resten av den nysammensatte forsvarsfireren.

– Det var en nesten «ny» bakre firer som måtte spille i dag på grunn av skader, og jeg lar meg imponere av den jobben disse fire leverer. Det viser at vi har en fin bredde i stallen og at vi har like gode spillere på benken som på banen, skryter Grönhagen.
– Kvisvik var den beste, legger han til.

Grönhagen gir ikke opp kampen om gullet før siste teoretiske mulighet er ute, selv om han innrømmer at det trengs et mirakel for at gullet ikke skal havne i Bærum.
– Vi har ikke gitt opp gullet helt ennå, men vi fokuserer på å vinne våre siste to kamper, så får vi se hva det holder til, uttaler Grönhagen etter kampslutt.

– Vi skal ut i en tøff bortekamp mot Molde, og da er det ikke lett å si hva som møter oss. Hadde Molde klart å være mer stabile, så tror jeg de ville kunne kjempet i toppen de også, så det blir nok ingen lett kamp, legger Ardian Gashi til.

Vanskelig for Viking
Etter søndagens tap og fire poeng opp til Tromsø, ser det vanskelig ut med tanke på medalje for Viking.
Uwe Rösler vil ikke snakke om medaljesjansene etter kampen, men innrømmer at hvis de i det hele tatt skal ha en mulighet til å ta medalje, så må de i hvert fall vinne sine siste to kamper, og i tillegg ha hjelp av andre resultater. Han legger i tillegg ikke skjul på at han er veldig skuffet over laget sitt i dag:

– Vi var for seint inne i duellene og Fredrikstad vant det meste. Jeg følte vi kom litt mer med i andre omgang, men vi klarte aldri å skape de helt store sjansene og Fredrikstad vinner kampen fortjent, avslutter Rösler.