Like sikkert som at vinteren er på hell, så får elevene på linja «Foto – fashion og kunst» boltre seg hos Fretex i Halden. Her får elevene låne klær til fashionoppgaven, og til gjengjeld får Fretex bruke de bildene de ønsker etterpå. Kult, ikke sant?

Fashionfoto

I løpet av skoleåret får elevene prøve seg på mange ulike sjangere innen fotografi. Likevel er det noe eget når vi har fashionfoto. Da blomstrer kreativiteten og det kan høres mye herlig latter fra fotostudioet.

Lekent i studio (Foto: Sofie Knutsen)


Det er lek og moro, men samtidig mye arbeid som ligger bak gode bilder. Det handler om de rette klærne på de rette modellene. Det handler om kroppspositivitet og inkludering. Dagens ungdommer er gode på slikt.

Mer enn klær

Fashionfoto handler om så mye mer enn klær. Det handler om å finne den rette viben, det handler om identitet, tilhørighet, form og farge… og foto.

Den rette modellen til den rette fotografen (Foto: Thea Skintveit)

Det er så befriende deilig å se elevene blomstre når de treffer med bildene sine. Og så er det like flott når de stoler på oss nok til å vise oss bildene når de føler de ikke får det til også. Det er magiske stunder.

Livets krydder

Hos oss forsøker vi å ha varierte perioder, slik at man kan få prøve seg på flere ulike ting. Variasjon er, som kjent, livets krydder.

Getting the vibe (Foto: Emma Ajluni)

Det er veldig fint å se de ulike elevene jobbe med det de brenner for, enten det er fashion, analogt/filmfoto, hester, natur eller portretter. Det viktigste er å brenne for noe.

Følg oss!

I tillegg til å ta gode bilder har elevene på «Foto – fashion og kunst» ansvaret for publiseringen av bilder, reels og stories på instagramkontoen til linja. De bestemmer selv innholdet og formen, og det gjør selvagt at den blir mye, mye bedre og mer spennende. Den finner du HER!

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!