Friluftsliv er gøy. Derfor har vi en leken tilnærming til friluftslivet. Mestrer du friluftslivet, mestrer du også deg selv.
På linja «Grønt friluftsliv – lett» har vi fylt en stor godtepose med varierte aktiviteter og temaer tilpasset de ulike årstidene. Her får du lære å fyre bål med tamponger, tacoships og tennstål. Du lærer å padle kajakk og får flotte turer i en unik skjærgård blant tusenvis av øyer, holmer og skjær. Du lærer å klatre i ett av landets beste innendørsanlegg med kjempedyktige instruktører, vi skal drive med naturfoto, sanke mat i naturen, fiske og dra på soppturer.
Samhold og fellesskap
Det viktigste av alt er likevel det unike fellesskapet og kameratskapet som oppstår når vi er på tur. Det er gøy å dingle i en hengekøye sammen med en god venn og drikke kakao mens sola går ned i vest. Det er gøy å mekke mat i gapahuken mens tyribålet knitrer og varmer. Tenk på den flotte opplevelsen det er å få nærmøter med sel når vi er på kajakktur, eller padle i rolige kanaler i unike naturvernområder der fisken snapper etter sluken.
Passer for alle
Dette er ingen ekstremsportlinje der prestasjoner, high tech-utstyr og superkondis blir sett på som viktig. Vi legger vekt på at du skal bli trygg i naturen, trygg på deg selv og trygg på menneskene rundt deg. På linja «Grønt friluftsliv – lett» har vi hovedfokus på allsidighet slik at du kan bygge deg opp kompetanse på mange områder. Friluftsliv er lett, og det blir lettere dersom du er sammen med andre.
Lage egen turmat
Etter hvert, når du blir mer trygg på deg selv, er du kanskje klar for nye utfordringer. Kanskje du vil prøve å ligge ute i telt alene en natt? Kanskje vil du prøve å isbade eller ta teltbadstu og kaste deg ut i snøen etterpå.
Grønt friluftsliv dreier seg også om å være miljøvennlig. Vi skal være med på strandrydding, sanke og lage vår egen turmat, tørke frukt og bær, lage turutstyr og snakke om klima- og miljøbevissthet. I tillegg til naturfoto, skal vi også blogge og produsere podkaster.
Det blir selvsagt mange turer i naturen, skal vi på flere ekskursjoner, og gjennom året hanker vi inn spennende gjesteforelesere.
Mange ulike aktiviteter
Dette er selvsagt bare noen stikkord om hva du kan vente deg når du begynner som elev på «Grønt friluftsliv lett». Vi vil skape samhold gjennom aktivitet. Som elev vil du også få innflytelse på det som skjer på linja.
Vi håper selvsagt at disse smakebitene faller i smak, og ønsker deg velkommen som søker på «Grønt friluftsliv – lett».